Judriosios savaitės startas judrus kaip niekad (NUOTRAUKOS)

Rugsėjo 17d. – judriosios savaitės pradžia. Mokiniai buvo raginami ignoruoti automobilius ir jų keliamą taršą bei atkeliauti į mokyklą aplinkai nekenksmingomis transporto priemonėmis. Tam neliko abėjinga ir Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija, kurios mokiniams šis, iš pirmo žvilgsnio niūrus, penktadienis buvo ypatingas.

Judėjo pertraukų metu

Penktadienio ryta į mokyklą atėjusių mokinių laukė staigmena – ilgųjų pertraukų metu jiems koncertuos grupė iš Baltarusijos „Yellow brick road“. Dariaus Babijono pagalba suorganizuotas koncertėlis sulaukė nemažo mokinių susidomėjimo.

„Labai šauni pramoga, neatitolstant nuo darbų. Ir viskas vienoje vietoje. Manau daugiau tokių trumpų renginukų ir mokykla trauktų ne tik savo, bet ir kitų mokyklų dėmesį.“ – teigė IV-okė gimnazistė Agnė. Grupės nariai buvo sužavėti mokyklos organizacija bei leidimu kelti vatus pertraukų metu. „Baltarusijoje to Jūs nepamatyse net ir už pinigus,“ – juokavo grupės vokalistas Janas. Savo turą po Europą komanda „Kelio į savo svajones, aistros link“ (taip nariai išaiškino grupės pavadinimą) užsiminė, jog Alytus labai panašus į Baltarusijos miestus dizainu, atmosfera, kultūra.

Ekologiškos vėliavos pakėlimas

Mokykloje įvykiai sekė vienas paskui kitą. Grupei tęsiant turą po Europą ir pajudėjus Kauno link, buvo išrinkta gimnazijos judriausia klasė. Ja tapo III c gimnazijos klasė, kuriai buvo įteiktas diplomas bei saldus prizas. Negana to, mokykloje buvo iškelta ekologiškos mokyklos vardą suteikianti vėliava, kuri plevesuos prie Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos visą judriąja savaitę.

„Viskas prasidėjo tuomet, kai aš su mokytoja One Buinevičiūte sumanėme kovoti dėl gamtosauginės mokyklos vardo. 2009 metų sausį išsiuntemė prašymą, kuriame kvietėme žaliųjų atvykti pas mus ir peržiūrėti mokyklos nuveiktą darbą. O nuveikėme mes labai daug : dirbome atliekų, energijos, elekros šviesos, sveikos gyvensenos, miško, transporto srityse. Metų eigoje švietėme tiek vaikus, tiek tėvelius viktorinomis, konkursais, projektais, išvykomis į Lietuvoje esančias saugojamas teritorijas, taipogi talkomis, akcijomis bei konferencijomis. Buvome maloniai nustebintos, jog tai sulaukė didelio susidomėjimo. 2010 m. Balandžio mėnesį mokykla gavo žaliąją vėliavą ir aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatą,“ – teigė vyr. biologijos mokytoja bei projekto koordinatorė Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje Valentina Petraškienė. – Mes šį vardą užsidirbome beveik per metus. Tai – neįtikėtina, – tęsė pedagogė.

Gamtosauginės mokyklos titulas leidžia bendradarbiauti ne tik su Lietuvoje, o ir visame pasaulyje esančiomis tokį titulą turinčiomis mokymo įstaigomis.

Parašykite komentarą