Kelionių ir foto maratonas jaunimui

Vytauto Didžiojo paminklai stovi daugelyje Lietuvos vietovių, kai kuriose Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos vietovėse. Dauguma paminklų buvo pastatyti apie 1930 m., minint Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto Didžiojo 500-ąsias mirties metines. Keliaudami ieškokime Vytautui Didžiajam pastatytų paminklų, obeliskų, biustų iš akmens, betono, metalo, medžio – patalpoje ar po atviru dangumi, visų, kokius tik laikas išsaugojo ir žmogaus rankos sukūrė. Gal nusišypsos laimė kam nors surasti dar nematytą, neatrastą?

Kelionių ir foto maratoną Lietuvos jaunimui „Paminklai Vytautui Didžiajam“ organizuoja Lietuvos jaunimo turizmo centras. Partneriai – Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės institutas, Vytautų klubas, kelionių žurnalas „Kelionės ir pramogos“. Kelionių ir foto maratoną galima vykdyti tiek individualiai, tiek grupėmis. Tikimasi, kad į maratono keliones jaunimą paskatins vyresnieji draugai, mokytojai, tėvai, vadovai.

Maratono laikas nuo 2010 m. spalio 27 d. (valdovo mirties dienos paminėjimo) iki 2011 m. rugsėjo 8d. (karūnacijos dienos).

Pridedami: Konkurso nuostatai.

Parašykite komentarą