Vakaronė mokinius jungė šokių ritmu (NUOTRAUKOS)

Lapkričio 4d., ketvirtadienį Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijoje aktų salės grindys tauškėjo nuo tradicinių šokių vakaronės ritmui atsidavusių mokinių. Sparčiai kojas kilnojantis jaunimas įkaitino salės atmosferą šaltajame rudens periode ir parodė, jog etnografiniai šokiai mūsų krašte dar gaivūs. Šokių vakaronę organizavo etikos mokytoja Meilė Platūkienė, o vakaronę vedė choreografijos mokytoja metodininkė Neringa Vekeriotaitė.

Idėją atnešė kauniečiai

Pirmą kartą su etnografiniais šokiais mokytoja Meilė susipažino prieš trejus metus Šaltinių pagrindinėje mokykloje. „Tąkart gavau kvietimą sudalyvauti vakaronėje. Nežinodama kas tai yra su keletu savo mokinių nuėjome į mokyklą pasižiūrėti. Mes ten taip puikiai laiką praleidome! Šaltinių mokykloje koncertavo Kauno Purienos gimnazijos choreografijos mokytojai ir mokiniai. Dar ir dabar jie kiekvieną penktadienį vakaroja etnografinių šokių ritmu“, – įspūdžiais dalinosi etikos mokytoja. Tuomet mokytojai Meilei kilo idėja – visą tai suorganizuoti Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijoje. „Paprašiau choreografijos mokytojos Neringos Vekeriotaitės pagalbos, išmokyti vakaronės dalyvius paprastai įkandamų šokių. Ji maloniai sutiko. Juk ji pati šoko žinomame kolektyve „Lietuva“, todėl etnografiniai šokiai jai ne naujiena. Dar 1999 m. Lietuvos liaudies kultūros centras naujų šokių konkurse įsigijo mokytojos Neringos Vekeriotaitės autorinį šokį „ Pamario apvalcius“. Taip pat šiam šokiui paskirta Lietuvos dainų šventės fondo III premija. Mokytojos patirtis labai didelė, tai nuo pirmos vakaronės vakaro, mokytoja Neringa moko vis naujų šokių, žaidimų, dainų, o jų mūsų tautosakoje – apstu“, – pasakoja mokytoja Meilė. Renkantis vakaronei šokius mokytojai užtenka pasakyti tik šokio, dainos ar žaidimo pavadinimą ir mokytoja jau rodo, kaip jį šokti.

Vakaronėse dalyvauja aktyviai

„Vakaronės mūsų mokykloje pritraukia daug jaunų žmonių, tačiau iki šiol, daugiausia dėl informacijos trūkumo, jos buvo pasiekiamos tik su etnine kultūra susijusių žmonių ratui. Mes siekiame tai pakeisti, – teigia Meilė Platūkienė, – Būtent todėl organizuojame vakarones mūsų mokykloje. Įdomu kiekvieną kartą žiūrėti į naujai atėjusius ir tie, kurie atėjo ne pirmą kartą, persivelka marškinėlius, nes žino, jog greitai čia bus labai karšta.”

Vakaronėje susirinko daug nuotaikingai nusiteikusių gimnazijos mokinių. Čia jie turėjo unikalią galimybę pabėgti nuo kasdieninės rutinos – smagiai pašokdinti patinkančią merginą ar vaikiną, susirasti naujų draugų, nes kojas kilnojo ir septintokai, ir abiturientai.

„ Mes organizuojame vakarones 2 kartus metuose rudenį ir pavasarį. Ir visada smagu žiūrėti į jaunimą linksmai leidžiantį laiką.”, – sako etikos mokytoja.

Mokytoja Meilė Platūkienė nuoširdžiai dėkoja mokytojai Neringai Vekeriotaitei, bei taip noriai sutikusiems dalyvauti mokiniams. Taip pat dėkojame vakaronėje grojusiems mokiniams Ievai Jurgelevičiūtei (smuikas), Evelinai Gudelevičiūtei (barškučiai) II d g klasės mokinėms, Ignui Kazlauskui (būgnas) III c g mokiniui, taip pat Rokui Gintalui IV e g klasės mokiniui už gerą garsą vakaro metu.

Parašykite komentarą