Verslumo savaitės renginuose dalyvavo ir gimnazistai

Lapkričio 15-22d. vyko „Tarptautinė verslumo savaitė 2010 m.“ Ta proga š. m. Lapkričio 17 dieną buvo surengtas renginys, Varėnos ,,Ryto“ vidurinėje mokykloje, kurį organizavo koordinatorė – Asta Kašėtienė. Renginio tikslas buvo skatinti mokinius atrasti savyje kūrybiškumo,inovatyvumo ir verslumo galias  bei ugdyti bendravimo, bendradarbiavimo, derybų, lyderystės įgūdžius. Renginyje dalyvavo 7 komandos iš Varėnos, Alytaus, Merkinės bei Alytaus rajono bendrojo lavinimo mokyklų 11 kl., gimnazijų 3 kl. mokiniai.  Renginio metu komandos atliko užduotis:

1.dalyvių teorinių žinių patikrinimas – testas;

2.Pasitelkus visą fantaziją, žinias ir išmonę dalyvavo reklamos kūrimo konkurse „Sukurk reklamą“;

3.Turgus – čia moksleiviai, atskleidė verslumo įgūdžius, stengėsi parduoti savo kūrybos daiktus ir uždirbti kuo daugiau pinigų. Kiekviena komanda atsivežė savo pagamintų ( įsigytų) prekių.

4.Gamybos modeliavimas.

Atlikus visas užduotis Adolfo Ramanausko –Vanago gimnazijos komanda liko ketverti.

Tarptautinio verslumo savaitė 2010 tuo nepasibaigė,  tęstinumas vyko lapkričio 19 dieną Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijoje. Su moksleiviais diskusijoje dalyvavo  Alytaus pramoninkų asociacijos prezidentas , buvęs AB Snaigės generalinis direktorius Antanas Andrulionis. Diskusijoje   dalyvavo 3 – 4 gimnazijų klasės mokiniai. Dalyvių užduotas vienas iš pagrindinių klausimų buvo , kaip įveikti krizinę situaciją Lietuvoje? Pašnekovas tiesiog atsakė, kad praeitos dienos negalime pakeisti, tai dėl jos nurimkime ir eikime i priekį. Taip pat svečias teigė kad ekonomikos pamatas – verslas, ir kad valstybė nugalėtų krizę – turi numatyti tris žingsnius į priekį.

Parašykite komentarą