Vasario 16 dienos minėjimas

Kasmet mokykloje minima didi Lietuvai šventė – Vasario 16 – oji, Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Šiemet mes atsigręžėme į tos dienos įvykius, sumanėme pavaizduoti Lietuvos Tarybą – dvidešimt vyrų, kurių dėka buvo paskelbta moderni Lietuvos valstybė.

Vaidinimas, režisuotas mokytojų R. Volkuvienės, A. Butrimanskienės ir I. Muzikevičienės, pritraukė daug žiūrovų. Man pačiai buvo pavesta paruošti skaidres apie Lietuvos Tarybą ir kiekvieną signatarą atskirai. Visi turėjome progą stebėti tos dienos įvykių interpretaciją, galėjome įsivaizduoti, kaip elgėsi Lietuvos Tarybos nariai, ką jie svarstė prieš paskelbdami Nepriklausomybės aktą. Žinoma, galėjome paganyti akis į dvidešimt kostiumuotų vyrukų – signatarų vaidmenis pasiskirstė III g ir IV g klasių mokiniai. Jie puikiai perteikė tuometę patriotišką dvasią, o nuo užtrauktų dainų turbūt ne vienam per kūną perbėgo šiurpas. To ir buvo siekiama – sužadinti meilę Tėvynei, kurios šiuo metu ypač trūksta.

„Trumpas, bet įdomus, estetiškas“ – taip buvo galima girdėti atsiliepiant apie renginį. Tikimės, kad žiūrovai pajautė to meto dvasią ir nenusivylė atėję.

Simona Babarskaitė IV f g kl.

Parašykite komentarą