Frankofonija – tai diena, kurią švenčia visos frankofoniškos šalys

Penktadienį, kovo 25 dieną, mūsų gimnazijos aktų salėje aidėjo prancūzų kalba. Buvo švenčiama tarptautinė Frankofonijos diena. Šią dieną švenčia šalys, kuriose prancūzų kalba yra oficiali  kalba. Tačiau frankofonais laikomi visi, kurie mokosi šios nuostabios kalbos. Mūsų gimnazija yra viena iš nedaugelio Lietuvos mokyklų, kur prancūzų kalbos galima mokytis kaip pirmosios, antrosios ir trečiosios užsienio kalbos.

Patys galėjome išgirsti, kaip puikiai prancūziškai kalba mūsų gimnazijos mokiniai, nes trečiosios klasės gimnazistės Karolina, Gintarė, Indrė ir Emilija mums papasakojo apie Frankofoniją. O abiturientės Rimantė, Rūta, Dovilė, Kristina ir Gintarė atskleidė, kodėl jos pasirinko  prancūzų kalbą kaip pirmąją užsienio kalbą. IV b klasės gimnazistė Greta atliko dainą prancūzų kalba. Buvo be galo malonu klausytis savo draugių, taip gražiai kalbančių prancūziškai.

Tą dieną turėjome svečių iš Dzūkijos pagrindinės mokyklos, kurie taip pat atvyko į  renginį paminėti Frankofonijos dienos. Mokyklos direktorė Vilija Sušinskienė tarė sveikinimo žodžius ir įteikė dovanas buvusioms Dzūkijos pagrindinės mokyklos mokinėms, dabartinėms mūsų gimnazijos abiturientėms, kurios užėmė aukštas vietas Lietuvos mokinių prancūzų kalbos olimpiadoje. Taip pat sulaukėme daugybės mokinių, kurie mus sveikino dainomis. Renginį baigė Dzūkijos vidurinės mokyklos 7 – 8 klasių jungtinis choras su prancūzų kalbos mokytoja Loreta Kašėtiene priešaky, kurie atliko nepaprastai gražų  „Himną draugystei“. Jie kvietė prisijungti visus mokinius, sėdinčius salėje, ir kartu padainuoti šį himną. Abejingų neliko.

Taigi, tariame ačiū mūsų mokyklos mokytojoms:  prancūzų kalbos mokytojai ekspertei Marijai Bagdanavičienei ir prancūzų kalbos vyresniajai mokytojai  Loretai Kašėtienei, kurios suorganizavo šį renginį. Tikiuosi, kad tai taps gražia mūsų gimnazijos tradicija.

Greta Kiauličiūtė, IV b g klasės mokinė

Parašykite komentarą