Jubiliejinis tarptautinis moksleivių prancūziškų teatrų festivalis

Šių metų balandžio 8-10 dienomis Alytaus miesto teatre vyko jubiliejinis dešimtasis tarptautinis moksleivių prancūziškų teatrų festivalis „Premiers rideaux“. Į festivalį susirinko jaunieji aktoriai ne tik iš visų Lietuvos kampelių, bet ir iš Rumunijos, Lenkijos, Albanijos ir, be abejo, iš Prancūzijos. Jau antri metai ir Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazistai pasirodė šioje scenoje.

„Parke“ („Dans le jardin public“) – štai taip vadinosi mūsų spektaklis, kuriuo norėjome parodyti, kad pakanka į viską pažvelgti kitaip, ir pasaulis iš naujo nušvinta ryškiomis spalvomis. Dvi varomosios jėgos – meilė ir mirtis – kovoja tarpusavyje ir žaidžia su jauno, bet jau spėjusio nusivilti gyvenimu vaikino likimu. Atsiranda ir daugiau siužetinių linijų, parke jauni žmonės patenka į įvairias komiškas situacijas: čia porelė aiškinasi santykius, čia dvi merginos pamoko suvedžiotoją… Dinamiškas ir labai nuotaikingas pasirodymas buvo suprastas, o pabaigoje triumfuojant meilei visa salė aidėjo džiaugsmingomis ovacijomis.

Reikia pasidžiaugti ir tuo, jog gimnazijos trečiokėms ir ketvirtokėms teko garbė ne tik dalyvauti, bet ir vesti jubiliejinį festivalį. Žinoma, prancūzų kalba. Iššūkis buvo priimtas ir užduotis sėkmingai įvykdyta – vėliau sulaukėme daug pagyrų. Tiesa, trečiokės ne tik vaidino ir vedė renginį, bet ir vedžiojo užsieniečius po Alytų, pasakojo įvairias linksmas istorijas, neoficialioje aplinkoje pabendravo su svečiais.

Taigi šiame festivalyje mūsų gimnazija sužibėjo naujais talentais. Drąsūs, veržlūs ir kūrybingi, puikiai įsiliejome į artistų kolektyvą ir turiningai praleidome tris ypatingas dienas!

Rimantė Kvašinskaitė,
IV a g klasės mokinė

Parašykite komentarą