Apsilankėme gimdymo namuose (NUOTRAUKOS)

Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazija vykdo projektą „Tvirta šeima – stipri tauta“, kurio tikslas – per lietuvių tautos papročius, tradicijas ir krikščioniškas vertybes ugdyti šeimos reikšmės sąvoką. Balandžio mėnėsį vyko antrasis projekto etapas „Mano svajonių šeima“. Jo metu mokiniai kūrė skaidres ir plakatus, piešė piešinius gyvybės tema, aiškinosi, kokie veiksniai daro įtaka kūdikio vystymuisi. Moksleivių darbais pasipuošė gimnazijos koridoriai.

Patys atkakliausi projekto dalyviai buvo pakviesti kartu su biologijos mokytoja Jūrate Vailioniene balandžio 22 d. apsilankyti Alytaus gimdymo namuose. Jiems buvo parodytos 2008 m. renovuotos patalpos, kuriose medikai rūpinasi gimdyvėmis. Mokiniai išklausė Nomedos Bolienės pasakojimo apie įstaigoje atliekamas procedūras, sužinojo daug naujo apie mediciną ir statistiką, turėjo galimybę užduoti klausimus. Pasirodo, Alytaus gimdymo namai per metus priima apie septynis šimtus naujagimių.

Apsilankę pas būsimas mamas, gimnazistai joms įteikė savo pačių technologijų pamokose pagamintus žaislus, pasikalbėjo. Apie šį apsilankymą III c gimnazijos klasės mokinė Žydrė Bylaitytė atsiliepa taip: „ Buvo labai naudinga ir įdomu susipažinti tiek su medicinine įranga, tiek su medikais. Net nenumaniau, kokia svarbi yra ši įstaiga“.

Tadas Cilcius

Parašykite komentarą