„Judriausia klase“ tapo

Rugsėjo 16-22 dienomis kasmet daugelyje Europos miestų vyksta Europos judrioji savaitė, kuri pirmą kartą buvo surengta 1998 m. Prancūzijoje. Šios akcijos metu miesto gyventojai skatinami naudotis už automobilį aplinką mažiau teršiančiomis transporto priemonėmis: viešuoju transportu, dviračiais ar tiesiog keliauti pėsčiomis. Ja siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą kai kurių transporto priemonių poveikį žmonių sveikatai, aplinkai. Lietuva akcijoje dalyvauja nuo 2000 m. Šiemet, kaip ir pernai, prie akcijos prisijungė 21 Lietuvos savivaldybė.
Rugsėjo 22-ąją, paskutiniąją Judriosios savaitės dieną, į Adolfo Ramanausko – Vanago gimnaziją mokytojai ir mokiniai buvo kviečiami atvažiuoti dviračiais bei kitokiomis aplinkos neteršiančiomis transporto priemonėmis: riedučiais, riedlentėmis, paspirtukais.
Galime pasidžiaugti, jog mokinių neišgąsdino šis žvarbus rudens rytas ir jau 7.30 mokyklos kieme sulaukėme pirmųjų aktyvistų su dviračiais. Iš viso dviračiais į mokyklą atvažiavo 60 mokinių ir mokytojai Loreta Mazėtytė bei Jonas Baltrušaitis.
O nugalėjo I c klasė, kuriai tą pačią dieną buvo įteiktas saldus prizas, juos pasveikino mokyklos direktorius.

Rugilė Bražinskaitė, III f g klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė, mokinių tarybos narė

Parašykite komentarą