Startuoja didžiausia Lietuvoje moksleivių teisinio švietimo programa!

Keturi didieji Lietuvos miestai, vienuolika šeštadienių, devyniolika teisės mokslo paskaitas dėstančių studentų ir keli šimtai moksleivių – visa tai apibūdina Europos studentų teisininkų asociacijos Lietuvos nacionalinės grupės ELSA Lietuva organizuojamos Moksleivių teisinio švietimo programos 2011 (MTŠP‘11) mastą.

Teisinis moksleivių švietimas jau 11 metus

Moksleivių teisinio švietimo programa (MTŠP) – jau vienuoliktus metus ELSA Lietuva organizuojamas renginys, kurio metu vyresnių klasių mokiniai supažindinami su teisės mokslu. Aštuonis šeštadienius iš eilės moksleiviai kviečiami klausytis aukštesnių kursų teisės studentų ar jaunųjų teisininkų dėstomų paskaitų, kurių metu turi galimybę susipažinti su atskirų teisės šakų pagrindais. Išklausiusių teisės paskaitas moksleivių laukia žinių patikrinimo testas, o geriausiai pasirodę pusfinalyje patenka į programos finalą, kurio metu dalyviai turi progą išbandyti save teisminio proceso inscenizacijoje. Pirmosios paskaitos jau prasidėjo, tačiau visi laukiami prisijungti prie projekto. Programos finalas – gruodžio mėnesį. Geriausiai finale pasirodžiusių moksleivių laukia vertingi prizai, o visų dalyvavusių MTŠP‘11 – pažymos apie dalyvavimą.

„Moksleivių teisinio švietimo programa – didžiausias ELSA Lietuva organizuojamas akademinės srities renginys ir mes labai vertiname tai, kad jau keletą metų iš eilės mūsų iniciatyvą palaiko bei skatina Švietimo ir mokslo ministerija.“- teigia ELSA Lietuva prezidentas Kipras Krasauskas. MTŠP’11 organizacinio komiteto vadovė Vitalija Slušnytė džiaugiasi ir privataus verslo sektoriaus atstovų indėliu: „MTŠP’11 remia keletas įmonių, pagrindinius prizus, dovanų rinkinius, finalininkams įsiteigė „Gera dovana“. Smagu, kad Lietuvos verslo atstovai skatina studentų iniciatyvą ir supranta jaunų žmonių teisinio švietimo svarbą.“

Žinai savo teises? MTŠP primins ir pareigas!

Kasmet ši programa sudomina vis gausesnį būrį moksleivių. Na, o 2011-ieji yra MTŠP plėtros metai: šiais metais programa suburs ne tik Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, bet ir Šiaulių mokyklų vyresnių klasių moksleivius. Be to, MTŠP’11 metu ypatingas dėmesys bus skiriamas ne tik nuolat jaunų žmonių akcentuojamoms teisėms, bet stengiamasi priminti ir pareigas. „Neketiname moralizuoti, tačiau stengsimės patraukliai pateikti visiems teisininkams puikiai žinomą tiesą: demokratinės visuomenės pagrindas yra teisių ir pareigų vienovė. Tai jauni žmonės dažniausiai yra linkę pamiršti: puikiai žino savo teises, tačiau visiškai nesidomi pareigomis“ – sako renginio vadovė V.Slušnytė.

Auga susidomėjimas programa

ELSA Lietuva labai džiaugiasi tęstiniu bendradarbiavimu su Klaipėdos apskritojo stalo (KLAS) nariais, kurie prisideda prie programos įgyvendinimo savo gimtajame mieste. KLAS pirmininko Michailo Denisenko teigimu, MTŠP padeda užpildyti tokių programų vakuumą Klaipėdoje: ne tik pagelbsti mokiniams apsispręsti dėl ateities, bet ir suteikia svarbių žinių, kurios bus naudingos kasdieniniame gyvenime. Tuo tarpu pirmus žingsnius Šiauliuose žengianti MTŠP sulaukia didelio palaikymo iš Šiaulių AIESEC narių. „AIESEC organizacijos vizija yra taika pasaulyje ir žmonių potencialo vystymas. Kadangi MTŠP yra skirtas jaunimo ugdymui ir švietimui, o tai sutampa su mūsų deklaruojamomis vertybėmis, todėl nedvejodami prie jo prisidėjome. Džiaugiamės bendradarbiaudami su ELSA Lietuva.”- teigia AIESEC Šiaulių prezidentas Domas Ignatavičius.

Ar TU kartu?

Renginio organizatoriai tikisi sulaukti dar daugiau entuziastingų, savo teisėmis ir pareigomis susidomėjusių, moksleivių dėmesio. Žvelgiant į ankstesnius metus matyti, kad MTŠP neretai tampa impulsu moksleiviams vėliau pasirinkti būtent teisės krypties studijas. Taigi visi vyresnių klasių moksleiviai raginami nepagailėti keleto šeštadienių ir investuoti šiek tiek laiko į save bei savo ateitį!

Detalesnė informacija bei dalyvių registracija adresu: www.mtsp.lt

Parašykite komentarą