Mokytojų seminarijos įkūrimo 70-mečio šventė (Nuotraukos)

Prieš dvejus metus visi kartu šventę gimnazijos 90-ąjį jubiliejų, spalio 14-ąją savo antruose namuose sulaukėme dar vieno iškilmingo renginio. Daug kam visai netikėto – juk daugelis mokyklos mokinių ir jaunesnės kartos mokytojų nebuvo net girdėję, kad mūsų mokyklos patalpose 1944-1957 metais veikė Alytaus mokytojų seminarija, vėliau vadinta pedagogine mokykla. Ši mokymo įstaiga buvo įkurta 1941 metais ir šešiolika metų ruošė mokytojus jų nelengvam, bet prasmingam darbui.
Ši proga pirmiausia paminėta tradiciniu krepšinio turnyru „Sugrįžę paukščiai“. Be to, organizuotas mokinių rašinių konkursas, kurio nugalėtojos buvo apdovanotos baigiamojo renginio metu.

Šventinis spalio 14-osios penktadienis prasidėjo Šv. Mišiomis, į kurias susirinko daug garbaus amžiaus pedagogų. Po muzikos mokyklos mokinių ir mokytojų koncerto Šv. Angelų Sargų bažnyčioje dalyvių eitynės pajudėjo Senamiesčio pradinės mokyklos bei Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos link, čia iškilmingai atidengtos atminimo lentos.
Šventės kulminacija įvyko Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos aktų salėje. Renginį vedė mokyklos direktorius Virginijus Skroblas ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Dragūnienė. Po emocingos ir įtaigios gerbiamos Elvyros Biliūtės-Aleknavičienės kalbos atėjo momentas, kurio nekantriai laukė dviejų klasių abiturientai – jie jau gegužės mėnesį pradėjo ruošti šiai šventei skirtą spektaklį . K.Binkio „Atžalyną“ ne kartą praeityje vaidino patys seminaristai, todėl šiuolaikiniai mokiniai su savo mokytojomis ir atgaivino šią tradiciją. Spektaklis pavyko: jaudinosi artistai, ne vieną ašarą nubraukė žiūrovai.

Po spektaklio gimnazistams norėjosi pasidalinti savo įspūdžiais. Vytautė Gumauskaitė sakė, kad ne kartą buvo suėmusi baimė, ar sugebėsime paruošti įdomų, gražų ir prasmingą vaidinimą. Džiugu, kad po pirmojo pasirodymo didžiojoje gimnazijos scenoje visi išėjo namo laimingi, nes jautėsi sukūrę tokį gražų, sentimentalų, augantį atžalyną. Pagrindinio vaidmens atlikėjo Valdo Reikerto įspūdžiai taip pat byloja apie naują patirtį, nes sunku buvo ir žodžius mokytis, ir vaidinti. Jam ypač įsiminė pokalbiai su keliais garbingo amžiaus pedagogais, kurie taip pat sakėsi praeityje vaidinę Petrą.
Tikimės, kad senieji mokytojai paliko mūsų mokyklą susijaudinę ir patenkinti, nes iškilmingą nuotaiką kūrė ir šventinė nuotraukų ekspozicija, ir šia proga išleisti lankstinukas bei mokyklos laikraštis.

Dėkojame VŠĮ „ Kino studija „A“ už pagalbą – už paskolintas puikias senąsias mergaičių uniformas.

Karolina Miliauskaitė, III c g klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė

Parašykite komentarą