Mokyklos Mokinių tarybos krikštynos

Ką matote, kai žvarbų rudenį pažvelgiate pro savo kambario langus į lauką? Pilką darganą, skubančius žmones, apsinuoginusius, belapius medžius… Ruduo sukelia ilgesį. Visgi, šį šeštadienį, lapkričio 12 d., buvo sulaužyta ši ilgesio ir perdėtos rimties taisyklė. Po Alytų bėgiojo, miesto gyventojus stebino, linksmino ir retkarčiais netgi baugino Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos mokinių taryba.

Savaitgalį buvo surengtos dar mokslo metų pradžioje naujai suburtos mokinių tarybos krikštynos. Organizatorės – mokinių tarybos pirmininkė Elvina Norutė ir savo dviejų metų kadenciją šiemet užbaigusi Greta Juodžiukynaitė – pasirūpino, jog niekas nenuobodžiautų.

Suskirstyti į dvi komandas, lipnia juosta suklijuotomis rankomis, ryšėdami baltus raiščius ant kaktų tarybos nariai bėgiojo po visą miestą, ieškodami keturiolikos paslėptų punktų. Praeiviai stebėjosi ir pyko, niurnėjo ir šypsojos, dažnai palydėdami nuoširdžiais žvilgsniais.

Dalyviams teko skubėti visur: į miesto parkus ir kavines, parduotuves JYSK ir IKI, Jazminų turgų bei centrinį miesto stadioną, netgi žydų kapines Vidzgirio miške. Bene labiausiai nustebino šašlykinėje gauta užduotis: du komandos nariai privalėjo stabdyti mašinas ir bet kokiomis įmanomomis priemonėmis nusigauti į Daugus, surasti keturioliktąją užduotį ir kuo greičiau grįžti atgal. Kelionė su keisčiausiais vairuotojais bei jų pakeleiviais, kurie buvo ne tik žmonės, bet ir naminiai gyvuliai: karvės, ožkos, įsiminė ilgam. Krikštynose netrūko pačių juokingiausių, kurioziškiausių situacijų, nesusipratimų, laimingų netikėtumų.

Galiausiai, po keturių įtemptų ieškojimo valandų mokinių taryba vėl susibūrė mokykloje. Čia, be karštos arbatos jų laukė ir dar viena užduotis – minčių lietus, tema : „Mokyklos gerosios savybės“. Prabėgus vos keletui minučių, ant lapo jau buvo ne tik geriausių mokytojų pavardės ir nupieštas mokyklos mokomasis automobilis, bet ir didelėmis raidėmis užrašyta : „ŠI MOKYKLA ŠILTAI PRIIMA NAUJOKUS!”.

Visi bendrai pripažino, kad mokinių taryba po krikštynų tapo stipresne komanda ir įrodė sau, kad dirbdami išvien gali daugiau. „Džiaugiuosi savo komanda ir didžiuojuosi kasdien galėdama segėti MT ženkliuką” – sakė MT pirmininkė Elvina Norutė.

Rugilė Bražinskaitė, 3fg kl.

Parašykite komentarą