„Kiekvienas galime turėti savąjį Everestą“

Šių metų lapkričio 23-iąją dieną mūsų mokykloje svečiavosi alpinistas Vladas Vitkauskas. Mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai turėjo puikią galimybę išvysti 58-erių metų vyrą, kuris žavi savo aktyvumu ir bebaimiu ryžtu. Šis žmogus – pirmasis Lietuvos alpinistas, iškėlęs Lietuvos vėliavą visų žemynų aukščiausių kalnų viršūnėse: Everesto (8848m, Eurazija), Makinlio (Š.Amerika), Vinsono (Antarktida), Kilimandžaro (Afrika).
Susitikimą V.Vitkauskas pradėjo pasakojimais apie savo karjerą, bendražygius draugus, linksmas, o kartais ir šiurpinančias netikėtas kelionių akimirkas. Visa tai jis iliustravo įamžintais filmuotais kadrais. Gimnazistai susidomėję įdėmiai klausėsi svečio istorijų.
Nevengdamas humoristinių detalių, alpinistas ypač sudomino publiką pasakojimu apie kasdienį mūsų ritualą – prausimąsi. Kaip teigia pats V.Vitkauskas, ten, tūkstančių metrų aukščio kalnuose, vanduo yra tik sušalusio ledo ir sniego pavidalo. Būtent juo ir nepabūgo apsišvarinti šis alpinistas. Rodytuose kadruose šis jo užsigrūdinimą išryškinantis sumanymas privertė ne vieno žiūrovo kūnu nubėgti šiurpuliukus.
Susitikimo pabaigoje svečias parodė ištraukas iš kelionės oro balionu aplink Lietuvą. Taip pat demonstravo kelionėse sutiktų alpinistų išskirtines valstybių vėliavas. Gimnazistai turėjo progą atspėti, kokios šalies tai vėliava ir gauti mielas atminimo dovanėles. Renginį vainikavo garsūs plojimai ir padėkos žodžiai ištvermingam ir savo pasiekimais užburiančiam menininkui alpinistui Vladui Vitkauskui.


Gintarė Sorakaitė, IV f g klasės mokinė

Parašykite komentarą