Po angelo sparnu

Gražią gruodžio 14 dienos popietę Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos I klasių mokiniai keliavo į Alytaus valstybinius globos namus aplankyti „boružiukų“ ir „kačiukų“ grupių. Ši akcija vyksta jau septintus metus ir šiemet vadinasi „Po angelo sparnu“. Idėjos iniciatorė – rusų kalbos mokytoja Rima Gecevičienė. Būtent šiais metais akcija išsiskiria tuo, kad organizuojama su miesto muzikos mokytojais. Mūsų gimnazijos mokiniams padėjo ruoštis muzikos mokytoja Jureta Šametienė.
Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais mokiniai vaikučiams dovanojo dovanėles. Akcija vadinasi „Po angelo sparnu“, todėl ir dovanėlės susijusios su šia tema. I gimnazijos klasių mokiniai per technologijų pamokas pagamino be galo gražius angeliukus ir atvirukus. Visa tai padėjo sukurti technologijų mokytoja Snieguolė Valentukonienė, kuriai norime nuoširdžiai padėkoti. Taip pat mokiniai rinko spalvinimo knygeles, nes mažieji labai mėgsta spalvinti.
Muzikos mokytoja Jureta Šametienė pasveikino visus susirinkusius į šį gražų renginį. Pirmosios pradėjo Jotvingių gimnazijos auklėtinės lyriškomis, nuotaikingomis bei kalėdinėmis dainomis. Pradžioje nedrąsiai ploją mažieji, vėliau tapo drąsesni. Publika džiaugėsi visais kolektyvais, o mokantieji daineles iš širdies dainavo kartu. Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos mokinės atliko dainą „Rytą- Vakarą“. Taip pat šioje šventėje pasirodė Jaunimo centro dainavimo studijos merginos, Vidzgirio pagrindinės mokyklos ansamblis, „Drevinuko“ darželio – mokyklos mergaitės, „Volungės“ pagrindinės mokyklos kolektyvas ir, žinoma, Panemunės pagrindinės mokyklos ansamblis. Išklausę visas daineles, kartu padainavome dainą „Džiaugsmingų Šventų Kalėdų“. Po koncerto mūsų gimnazijos mokinės išdalino dovanėles vaikučiams, kurie labai apsidžiaugė jas gavę.
Šiuo šventiniu metu labai svarbu parodyti šiems vaikučiams, kad jie ne vieni ir kad mes visi juos mylime. Mažieji laukia ne tiek dovanėlių, kiek svečių, švelnumo ir bendravimo. Tokios akcijos yra puikus būdas parodyti, kad mes jų neužmirštam ir visada apie juos galvojame. Todėl visi susimąstykime, ką galėtume padaryti, kad šie vaikučiai būtų laimingesni.


Karolina Miliauskaitė, III c g klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė

Parašykite komentarą