Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazija ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija tęsia bendravimo ir bendradarbiavimo sutartį

Generolo J. Žemaičio Lietuvos karo akademijos viršininkas pulkininkas Gintaras Bagdonas ir Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas prieš metus pasirašė trijų metų bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrinėje, pažintinėje bei sportinėje veikloje sutartį. (Projekto koordinatoriai – lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rita Ališauskienė ir Karo akademijos kariūnų bataliono vadas majoras Aidas Vasinauskas). Šis projektas, sekant generolų Jono Žemaičio ir Adolfo Ramanausko – Vanago kovos dėl laisvės ir tiesos heroizmo pavyzdžiu, ugdo jaunosios kartos vertybines nuostatas, plečia kovotojų už laisvę idėjas, saugo didvyrių atminimą.
Vienas iš projekto tikslų – pasitikėjimas Lietuvos kariuomene, teigiamo įvaizdžio apie kariuomenę formavimas ugdant būsimus Lietuvos kariuomenės karininkus, puoselėjant patriotizmo ir Tėvynės gynybos dvasią.

Vykdydami šią sutartį, gruodžio 16 d. Karo akademijos III kurso kariūnai Norbertas Meškauskas, Ernestas Savickas ir Evaldas Kučinskas atvyko į susitikimą su II – IV gimnazijos klasių mokiniais. Kariūnai, pasitelkę vaizdines priemones, supažindino su akademijos kasdienybe, griežta tvarka, rėžimu, mokymosi sąlygomis bei kultūrine ir sporto veikla, pristatė atrankos į akademiją etapus. Beje, norintys studijuoti Karo akademijoje, turėtų domėtis ir ruoštis gerokai iš anksto, dar mokydamiesi II gimnazijos (10-oje bendrojo lavinimo) klasėse. Kariūnai priminė, jog stojant į Karo akademiją pirmiausia reikia pasitikrinti sveikatą , išlaikyti profesinio tinkamumo testus bei fizinio pasirengimo normatyvus. Būtina gerai mokytis ir sėkmingai išlaikyti brandos egzaminus. Renkantis kario profesiją, reikia labai rimtai apgalvoti ir paklausti savęs, ar tikrai pasiruošęs eiti keliu, kuriame ,,GARBĖ –TĖVYNĖ-ŽŪTIS“ .

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Baubonienė, padėkojusi kariūnams už išsamų Karo akademijos pristatymą, pasidžiaugė, kad kariūnai, kalbėdami apie labai rimtus ir sudėtingus dalykus, neprarado jumoro jausmo – juk taip kalbant daug įtikinamiau, įdomiau, tikriau. Patikino, kad ši mokykla- tikrai vyriškumo ir stiprybės išbandymas – silpniems ten vietos nėra.

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Rita Ališauskienė

Parašykite komentarą