Skaitovų konkursas, skirtas Maironio metams

Nenurimstanti ieško dvasia to,
Kas dora, gražu ir kilnu ( Maironis)

Sausio 17 d. gimnazijoje vyko meninio skaitymo konkursas. Vedėjos Emilija Kazakevičiūtė (IV b g) ir Monika Prieskienytė (I a g) popietę pradėjo tautos dainiaus Maironio eilėraščiu „Poezija“. Ir ne veltui, juk 2012- ieji metai – Maironio metai (150- osios poeto gimimo metinės). Taigi vykęs skaitovų konkursas taip pat skirtas šio poeto,  jo nemarios kūrybos garbei.
Mokiniai stengėsi atverti savo jausmus ir išgyvenimus, bandė skaitydami pajusti, koks gilus, sudėtingas ir jautrus yra literatūros pasaulis. Nelengva klausytoją įtikinti, ar iš tikrųjų tu pats tiki tuo, ką sakai. Konkurso komisija (direktoriaus pavaduotoja Danutė Dragūnienė, teatro mokytojas, režisierius Robertas Šarknickas ir rusų kalbos mokytoja metodininkė Rima Gecevičienė) džiaugėsi jautriai skaitomais tekstais ir nusprendė, kad labiausiai juos įtikino ir natūraliausiai skaitė:

Rimgailė Gaižauskaitė, IV m g kl.

Greta Juodžiukynaitė, IV c g kl.

Klaidas Grigaravičius, II b g kl.

Šie mokiniai dalyvaus Alytaus mieste vyksiančiame meninio skaitymo konkurse. Linkime jiems sėkmės.  Šįmet buvo renkama ir mylimiausia publikos skaitovė. Ja tapo Elvina Norutė, III a g kl.

Džiugu, kad mokiniai noriai skaito, domisi literatūros pasauliu, dalyvauja skaitovų konkursuose.

Parašykite komentarą