Mokslų naktis mokykloje

Gegužės 4-oji mokyklos bendruomenei buvo labai svarbi diena – Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoj vyko ilgai mokinių lauktas renginys ,,Mokslų naktis“, kurį organizavo mokinių tarybos nariai. Mokinių tarybos pirmininkė Rugilė Bražinskaitė teigė: ,,Tai buvo pats didžiausias ir pats sėkmingiausias mokinių tarybos renginys šiais mokslo metais“.

Renginys prasidėjo 21 valandą, kuomet užsiregistravusius į šį renginį mokinius prie pagrindinių durų sutiko direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Dragūnienė bei MT nariai. Susirinkę į aktų salę bandėme susipažinti bei pažinti vienas kitą kaip aktorius, sukūrėme improvizuotą ,,Forum teatrą“. Iškart po šios veiklos mokiniai susiskirstė į tris grupes: raudonųjų, žaliųjų ir geltonųjų. Jie lankėsi mokinių tarybos paruoštose paskaitose: kūno kalbos, astronomijos ir jogos, integruotos su šeimos samprata. Dalyviai neslėpė šiose paskaitose sužinoję daug naujo tiek apie šeimą, tiek apie įvairius žvaigždynus ir jogos svarbą. Labiausiai, be abejonės, jiems patiko paskaita apie kūno kalbą, kurioje buvo atskleista kaip, pavyzdžiui, nustatyti, kada žmogus tau meluoja.

Po šių apie pusantros valandos trukusių paskaitėlių dalyviai galėjo pasitikrinti savo vertybines nuostatas – trumpą programą parengė tikybos mokytoja Irena Motūzienė. Tuomet moksleiviams buvo skirta laiko ,,pavakarieniauti“ arba tiesiog ramiai pailsėti. Jie buvo perspėti, kad po to jų lauks nemažo fizinio krūvio reikalaujanti užduotis ,,Lobio ieškojimas“, kurios metu trys komandos visoje mokykloje turėjo surasti 30 paslėptų užduočių. Dalyviams padėti turėjo menkutės užuominos, kurios nebuvo lengvai įspėjamos, tad visi ieškodami turėjo daug darbo.
Po „Lobio ieškojimo“ dalyviai galėjo ramiai atsipūsti žiūrėdami siaubo filmą ,,1408“, kuriam niekas neliko abejingas. Filmo metu mokinių tarybos nariai, apsigaubę juodais apsiaustais, iš salės išsivesdavo po 1-2 žmones į slaptą ,,baisųjį“ kambarį, kuriame netrūko baimės šūksnių (ypač merginų). Po filmo apie 4 valandą ryto mokiniams buvo surengta smagi diskoteka, kuri truko dvi valandas. Artėjant renginio pabaigai direktoriaus pavaduotoja ugdymui D. Dragūnienė pateikė mokiniams refleksiją apie šios nakties įspūdžius bei nuotaikas. Renginyje dalyvavęs buvęs mūsų mokyklos mokinys Lukrecijus Tubys labai nuoširdžiai džiaugėsi šiuo, jo nuomone, pasisekusiu renginiu.

Mokslų naktyje netrūko nei juoko, nei kalbų, nei žaidimų. Viskas praėjo labai sklandžiai, įdomiai ir linksmai. Mokinių tarybos bei dalyvių nuomone, tokį renginį reikėtų organizuoti kasmet.

Mokinių tarybos ir žurnalistų būrelio narė,

III f klasės mokinė Akvilė Trečiokaitė

Parašykite komentarą