Integruota biologijos – chemijos – fizikos – technologijų pamoka „Ar verta rūšiuoti?“

Birželio 5 dieną (kai minima tarptautinė aplinkos apsaugos diena) Alytaus Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijos mokytojos Valentina Petraškienė, Marytė Baltuškonytė, Snieguolė Valentukonienė I – III klasių gimnazijos mokiniams surengė integruotą chemijos, biologijos, fizikos ir technologijų pamoką ‚Ar verta rūšiuoti?“.
Išvyka prasidėjo „Įdomosios fizikos paroda“, vykusia prekybos ir pramogų centre „Ozas“. Parodoje sužinojome, kaip veikia įvairūs fizikos dėsniai, suvokėme, kaip juda jūros bangos, pamatėme tokių įdomių eksponatų, kaip ore pakibęs kamuolys bei veidrodžių juostos.
Integruota pamoka tęsėsi „EMP Recycling“ ( elektroninių atliekų perdirbimo įmonėje).

Pagrindinė šios įmonės veikla yra antrinių žaliavų supirkimas, surinkimas, perdirbimas ir prekyba. Įmonės darbuotojai detaliau paaiškino apie įmonės veiklą, perdirbimo procesus, reikalingą įrangą ir importo bei eksporto galimybes. „EMP Recycling“ užsiima ne tik elektronikos prekių perdirbimu, bet ir tauriųjų, spalvotųjų metalų, katalizatorių supirkimu. Ši įmonė pateikė pasiūlymų dėl atliekų išvežimo, nemokamos buitinės technikos ir elektronikos priėmimo. UAB „EMP Recycling“ skiria didelį dėmesį kokybei ir aplinkosaugai.

Už galimybę sudalyvauti integruotoje pamokoje esame dėkingi mokinius lydėjusioms mokytojom. Siūlytumėme šiose vietose apsilankyti ir kitiems.

Augustė Juknelytė ir Rūta Jakimavičiūtė
II a g klasės mokinės

Parašykite komentarą