Renginys „Atrask savo talentą“

2012 m. birželio 6 d. abiturientai trypė vietoje nerimaudami dėl tądien vykusio valstybinio matematikos egzamino. Tuo metu visi kiti Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai rinkosi Dainų slėnyje, kur vyko kasmet mokyklos mokinių tarybos organizuojamas renginys „Atrask savo talentą“.

Renginys prasidėjo 10 val. ryte. Jo metu visi mokyklos būreliai pristatė savo veiklą, pasirinkę pačias įdomiausias formas: vieni grojo, dainavo ir šoko, kiti surengė tradicinių Lietuvos patiekalų degustaciją, trumpas viktorinas, kūrė specialų mokyklos laikraščio numerį. Renginio tikslas – supažindinti gimnazijos bendruomenę su mokykloje veikiančiais būreliais ir jų veikla. Mat prieš kelerius metus atlikus tyrimą paaiškėjo, jog daugelis mokinių mažai težino apie mokykloje vykstančią neformalią veiklą.

Renginio žiūrovai – 8 ir I – III gimnazijos klasių mokiniai – turėjo dalyvauti kiekviename pristatyme, o pabaigoje išrinkti patį šauniausią dienos būrelį. Šiemet pačiu geriausiu tapo etnokultūros būrelis „Iš papročių ir tradicijų“, vadovaujamas etikos mokytojos Meilės Platūkienės. Būrelis sužavėjo pasakojimu apie vedybų tradicijas, taip pat ir patiekta lietuviška duona, kaimišku sūriu ir sviestu, gira, uogiene ir medumi.

Renginio pabaigoje mokiniai išsiskirstė pakilios nuotaikos. Visi ne tik gerai praleido laiką gamtoje, bet ir sužinojo daugiau apie tai, kur galėtų save realizuoti mokykloje.

MT pirmininkė, žurnalistų būrelio narė,
III f kl. mokinė Rugilė Bražinskaitė

Parašykite komentarą