Sveiki sugrįžę į mokyklą!

Šiais metais sugrįžome į jau pasikeitusią mokyklą. Tapome tikrų tikriausia gimnazija – mūsų mokykloje mokysis tik I – IV klasių mokiniai. Nors geltonų plytų taku, lyg kilimu pasaulio įžymiesiems, rugsėjo 1-ąją nuėjome tik iki mokyklos durų, visi žinome, kad mūsų laukia šviesūs suremontuoti kabinetai – juk daugeliui pačioje vasaros pabaigoje jau teko padirbėti gimnazijos kabinetuose, padėti mokytojoms ir auklėtojoms.
Gimnazijos bendruomenė turi senas rugsėjo 1-osios sutikimo tradicijas. Ir šiais metais rikiavomės prie mokyklos, giedojome Lietuvos himną, abiturientai pakėlė vėliavas. Jau daugelį metų mokyklos vadovų, mokinių, mokytojų eisena į Alytaus miesto stadioną pirmąją mokslo metų dieną tarsi simboliškai suvienija visą bendruomenę. Pirmuoju renginio akcentu stadione ir šiemet tapo giedamas mokyklos himnas. Direktoriaus Virginijaus Skroblo bei kitų svarbių miesto ir mokyklos svečių sveikinimo kalbose išgirdome pasididžiavimo mokykla žodžių, palinkėjimų, paraginimų. Simboliška, kad šią dieną į visus susirinkusiuosius kreipėsi Seimo narė, generolo Adolfo Ramanausko-Vanago dukra Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė. Lietuvos Moksleivių Parlamento pirmininko sveikinimą perskaitė IV a klasės mokinė, Elvina Norutė, VI Lietuvos Moksleivių Parlamento narė. Mokinius pasveikino ir III a klasės auklėtoja Laimutė Gečaitė. IV h klasės mokinys Adolis Antulis pasakė jausmingą kalbą abiturientų vardu. Sužinojome apie buvusios mūsų mokyklos mokinės Dalios Giedrimienės įsteigtą premiją labiausiai nusipelniusiems mūsų gimnazijos mokytojui ir mokiniui. Šiemet premijos buvo įteiktos chemijos mokytojai ekspertei Janei Liutkienei bei daugelio olimpiadų nugalėtojui, III a klasės mokiniui Lukui Šteiniui. Šventę vainikavo mūsų mokyklos mokinių koncertas; juos parengė muzikos mokytojos Jureta Šametienė ir Irena Muzikevičienė.
Nuostabu, kad šiais metais į mūsų mokyklą susirinko daugiau negu 200 naujų moksleivių. Tikimės, jog šiems jauniems žmonėms čia patiks, ir norime paprašyti senbuvių padėti jiems apsiprasti naujoje aplinkoje. Sveikiname abiturientus, kuriems šių mokslo metų rezultatai gali nulemti visą tolimesnį gyvenimą. Linkime nepamesti kelio dėl takelio, siekti kuo aukštesnių mokslo rezultatų, paskutinius metus praleisti turiningai, kad vėliau būtų ką prisiminti, ir, žinoma, gerbti vieniems kitus bei mokytojus.
Tegu sėkmė mus persekioja!

Gimnazijos mokinių taryba ir žurnalistų būrelio nariai

Parašykite komentarą