„Tolerancijos mugė -2012”

Lapkričio 22 – 23 d. Klaipėdos Gediminų pagrindinėje mokykloje vyko tarptautinis renginys „Tolerancijos mugė -2012”, kuriame dalyvavo ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos atstovai. Į „Tolerancijos mugę“ ankstyvą ketvirtadienio rytą išskubėjo tolerantiškiausios mokyklos mokytojos Giedrė Škarnulienė ir Meilė Platūkienė bei tokios pat tolerantiškos mokinės Aušra Šumskaitė, Greta Slavinskaitė ir Rugilė Bražinskaitė.
Pirmąją renginio dieną mokytojai dalyvavo konferencijoje “III tūkstantmečio mokykla: iššūkiai tolerancijos ugdymui”. Konferencijos metu veiklas savo mokyklose pristatė atstovai iš įvairių Lietuvos kampelių, taip pat Latvijos ir Rusijos. Buvo pristatyta ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija – tai padarė mūsų mokyklos dorinio ugdymo mokytoja M.Platūkienė. Tuo metu mokiniai dalyvavo kūrybiniame projekte „Tolerancijos gėlė”. Pasiskirsčius grupelėmis skirtingomis meninės raiškos priemonėmis jiems teko sukurti po gėlę tolerancijos tematika. Vakare mokiniams buvo surengti interaktyvūs užsiėmimai, kurių metu mūsų mokyklos atstovės tvirtino sužinoję nemažai naudingų žaidimų, galėsiančių praversti sugrįžus į gimnaziją.

Antroji diena prasidėjo veikla interaktyviose erdvėse, vyko užsiėmimai „Istorija gyvai“, „Tolerancija šokio ritmu“, Forumo teatras, „Tolerancijos miestas“. Po to „Tolerancijos mugėje“ dalyvavusieji mokytojai ir mokiniai išvydo daugelį sukrėtusį ir privertusį susimąstyti Plungės „Saulės” gimnazijos spektaklį „Kam žmogui reikalingas veidrodis?”, kuriame buvo papasakota jaunos žydaitės istorija Antrojo pasaulinio karo metais. Renginio uždarymo metu labiausiai savo darbais tolerancijos ugdymui pasižymėjusiems buvo įteiktos pirmąją dieną mokinių pagamintos tolerancijos gėlės.

Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos atstovės džiaugėsi turėję galimybę dalyvauti „Tolerancijos mugėje“ ir sakė ketiną tokio pobūdžio renginius aplankyti dar ne vieną kartą.