Alytaus Eurovizija – AARVGDK 2012

Paskutinę rudens dieną didžioji dalis Alytaus jaunimo buvo ryškiai pasižymėjusi savo kalendoriuje. Tądien turėjo įvykti AARVGDK 2012 renginys, kuris, neabejoju, pateisino kiekvieno dalyvavusio lūkesčius.
AARVGDK 2012 buvo pirmasis tokio pobūdžio renginys ne tik mūsų mokykloje, tačiau ir visame mieste. Šiandien, ko gero, niekas neabejoja, jog šis dainų konkursas miestą drebins ir kitąmet. Konkursas pasižymėjo dalyvių gausa – sulaukėme net 20 dalyvių paraiškų, nors keletas dalyvių taip ir neišdrįso arba dėl asmeninių priežasčių neįžengė į sceną. Varžytis veržėsi pavieniai atlikėjai, grupės, jaunieji dainininkai, pirmą kartą stovintys scenoje, ir jau patirties turintys atlikėjai. Žinoma, esant tokiai dalyvių gausai, čia buvo galima išgirsti įvairių stilių muzikos. Neabejoju, jog kiekvienas žiūrovas iš salės išėjo mintyse niūniuodamas patikusią melodiją. O dalyviai užkulisiuose kalbėjo, jog AARVGDK 2012 skambančios muzikos įvairovė jiems primena Euroviziją – vieni lyriški, kiti energingi, treti stebina įspūdingu vokalu, o kiti tiesiog siūlo publikai neeilinį šou.

Šiame dainų konkurse atmosfera buvo neįprasta. Džiugu, jog dalyviai draugiškai bendravo, prieš pasirodymus vieni kitiems nuoširdžiai linkėjo sėkmės ir jokios konkurencijos nejautė. Tačiau kaip ir kiekviename konkurse privalėjo būti išrinkti nugalėtojai, todėl visą renginį stebėjo ir atsakingai vertino komisija: Alytaus muzikos mokyklos mokytoja Danutė Vaitkienė, Adolfo Ramanausko–Vanago gimnazijos teatro mokytojas Robertas Šarknickas, Adolfo Ramanausko– Vanagos gimnazijos mokinių tarybos kuratorius Vidmantas Jankauskas, šokių studijos „Alemana“ vadovė Lilija Bernatavičienė ir oranžinio choro narė, buvusi mūsų mokyklos mokinė Donata Ramanauskaitė. Komisijai teko neįprastai sunkus ir atsakingas darbas, nes kiekvienas dalyvis buvo vertas nugalėti. Komisijos nuomone trečiąją vietą laimėjo Beatričė Janulynaitė. Žiūrovų numylėtiniu ir antrosios vietos nugalėtoju tapo Rimvydas Matukynas. O pirmoji vieta, kiekvieno dalyvavusio svajonė, atiteko grupei „Keturios plytos iki karuselės“, jie savo energija išjudino kiekvieną klausytoją. Nuoširdžiai sveikiname nugalėtojus!

Be abejo, šis renginys nebūtų įvykęs be rėmėjų, kurie pirmieji patikėjo šio konkurso sėkme. Nuoširdžiai dėkojame „Alytaus naujienoms“, „Gėlių salai“, Swedbank, Ūkio bankui, Alytaus turizmo informacijos centrui, kino teatrui „Dainava“, UAB „Dzūkų ainiai“, UAB „Lankava“, AAA Baltic Reklamai, sporto ir rekreacijos klubui „Margiris“, Alytaus dailiųjų amatų mokyklai, UAB „ALT reklama“, proginių drabužių salonui „Ida“, radijo stočiai FM99. Dėkojame visiems, dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie šio renginio organizavimo.

Laura Čiginskaitė mokinių tarybos narė,
III f klasės mokinė, žurnalistų būrelio narė