Paskaita apie studijas užsienyje

P2700732

Kovo 20 dieną mūsų gimnazijoje lankėsi buvę jos mokiniai, studijavę užsienio universitetuose. Ta proga muziejuje buvo surengta paskaita III – IV klasių mokiniams apie aukštojo mokymosi sąlygas Anglijoje. Vilius Tamošiūnas bei Agnė Žvinakytė atskleidė mums netgi tas detales, kurios neaprašomos jokiuose oficialiuose portaluose.

Atvykus į universitetą labiausiai gali nustebinti žmonių šiltumas. Didžiąją dalį problemų lengva išspręsti tiesiog paprašius pagalbos – nesvarbu, ar nerandate kelio, ar nežinote, kaip užpildyti kažkokius dokumentus – dažniausiai jums padės su šypsena. Negalime ignoruoti ir finansinių klausimų – žinoma, Anglijoje pragyvenimo lygis aukštesnis, tačiau žymiai lengviau ir susirasti darbą, dėl to didelių piniginių sunkumų neiškyla, nes studentai gauna nemenkas paskolas, kurių dažnai netgi nereikia grąžinti.

Kitas svarbus aspektas, jog verčiau gyventi su Anglijos piliečiais, nes taip geriau išmoksite kalbą. Taip pat rekomenduojama nestoti į universitetą ką tik baigus mokyklą, jei dar nesate įsitikinę savo pasirinkimu. Metų pertrauka prieš studijas – priimtina praktika vakaruose, leidžianti jauniems žmonėms geriau pažinti save, „paragauti” darbo ir atrasti tinkamiausią studijų kryptį. Sužinojome, kad Šiaurės Anglijoje kalbama itin aštriu akcentu, tad jei nesate anglų kalbos ekspertas – geriau rinktis pietinę šalies dalį. Taip pat pašmaikštavome, jog pietuose, priešingai nei šiaurėje, nėra uodų, o tai – dar viena priežastis rinktis studijas būtent tame regione.

P2700733

Taigi, dėkojame šauniesiems svečiams, kuriems kaip atminimo dovanėlės buvo įteikti mūsų gimnazijos kalendoriai, už įspūdžius, taip pat anglų kalbos mokytojai Jovitai Žilinskienei už šios puikios popietės organizavimą! Viliamės, jog gimnazistai rado atsakymus į visus rūpimus klausimus ir ateityje jausis tvirčiau pasirinkdami savo gyvenimo kelią svečioje šalyje.

Naudingos nuorodos:

Thestudentroom – išsamiausias portalas apie studijas Didžiojoje
Britanijoje. Čia galima rasti išsamias instrukcijas, kaip pildyti visus
reikiamus dokumentus, reikalingų daiktų sąrašus ir netgi pabendrauti su
dominančio universiteto studentais:

Apie studentų paskolos grąžinimą:

http://www.moneysavingexpert.com/students/student-loans-tuition-fees-changes

Universitetų reitingų lentelė

Universitetų reitingų lentelė pagal studijų kryptis

Parengė Viltė Januškevičiūtė