Su gimnazija atsisveikino 91-oji abiturientų laida

„Tariu sudie, vaikystės kieme,
Kur paukščius kadais lydėjau,
O dabar namus palikęs
Savo pakeliu sparnus“

Gegužės 30 dieną Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija atsisveikino su 91-ąja abiturientų laida. Po, rodos, tokių trumpų, vėjavaikiškų 12 metų paskutinįjį mokyklos skambutį išgirdo 266 mokiniai. Jiems tai buvo naujo gyvenimo etapo, simbolizuojančio laisvę ir kartu atsitraukimą nuo to, kas pažįstama, simbolis.

Diena mokyklos bendruomenei prasidėjo itin anksti – savo klasių auklėtojus mokiniai pasiėmė jau 6 valandą ryto. Automobiliais pasiekę bendrą susitikimo vietą, auklėtojai persėdo į limuziną, kuriuo buvo nugabenti į mokyklą. 12 valandą mokyklos kiemelyje abiturientai pasodino medį, kuriam teks išleisti šaknis į naują dirvą, prigyti taip, kaip savo naujojoje aplinkoje turėsime ir mes, mokiniai. Tikimės užaugti kartu.

DSC_4581

Po paskutinės auklėtojų pamokos abiturientai kartu su savo mokytojais ir klasių auklėtojais pasiruošė iškilmingai eisenai į Jaunimo centrą, kuriame 14 valandą prasidėjo paskutiniojo skambučio renginys. Mokinius išlydėti susirinko ne tik esamieji, bet ir buvusieji mokytojai. Su vyresniaisiais atsisveikino ir mokyklos trečiokai. Gimnazijai ketvirtokai padėkojo už pačius svarbiausius savo gyvenimo, pasaulio suvokimo formavimo metus, už tai, kad augo ir mokėsi ne tik skaičiuoti ir rašyti, bet ir suvokti save kaip asmenybes ir visuomenės narius. Mokyklai buvo padovanotas pagal specialų užsakymą pagamintas sakyklos stovas su gimnazijos emblema, mokytojams įteiktos gėlės ir sudainuota paskutinioji atsisveikinimo daina – „Tariu sudie“.

Tad atsisveikiname su savo mokykla, su savo antraisiais namais ir tikimės dar sugrįžti. Niekada nepamiršime laiko, kurį čia praleidome, nes pamiršti namus – neįmanoma.