Tomo Pačėso taurę laimėjo Varėnos Ąžuolo Gimnazijos mokiniai

Adolfo Ramanausko – Vanago gimnazijoje vyko tradicinis tarptautinis vaikinų krepšinio turnyras Tomo Pačėso taurei laimėti. Į penkioliktąjį turnyrą atvyko nuolatiniai mūsų draugai iš Suvalkų miesto technikos mokyklos,artimi kaimynai iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos ir grybų krašto atstovai – Varėnos Ąžuolo gimnazijos mokinių komandos. Tradiciškai turnyro dalyvius pasveikino jo sumanytojas kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis ir direktoriaus pavaduotoja Rita Baubonienė. Gražiu šokiu pradžiugino gimnazijos šokėjos, vadovaujamos šokių mokytojo Antano Jurčiukonio.

Pirmoje dvikovoje daugiškiai 23:55 nusileido Varėnos komandai, o „vanagai“ laimėjo prieš lenkus 45:29.Mače dėl trečios vietos daug jaunesnė Daugų komanda, treniruojama gimnazijos direktoriaus Almanto Jakimavičiaus nesugebėjo stipriai pasipriešinti Suvalkų komandai ir pralaimėjo rungtynes rezultatu13:32. Finaliniam mačui į aikštę išbėgo šeimininkų ir Varėnos Ąžuolo gimnazijų vaikinų komandos. Šį kartą didesniu noru nugalėti degė varėniškiai. Jie paskutinėmis sekundėmis tritaškiu metimu „nužudė“ mūsiškius, tuo pačiu iškovodami nugalėtojų taurę.

Naudingiausiais turnyro žaidėjais pripažinti: Valius Juonys iš Daugų Vlado Mirono gimnazijos komandos, Mateusz Dargiewicz iš Suvalkų, Edvinas Lebeckas iš Varėnos Ąžuolo gimnazijos komandos ir Lukas Urbus iš „Vanagų“ komandos. Turnyro organizatorius ir visi turnyro dalyviai dėkoja olimpiečiui Tomui Pačėsui už gražias taures ir prizus žaidėjams.