ANTROSIOS GIMNAZIJOS GALIŪNO VARŽYBOS

Po kelerių metų pertraukos mūsų gimnazijoje buvo surengtos gimnazijos galiūno varžybos, kurios buvo skirtos LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENAI pažymėti.

Stipruolių varžybų žavesiui suteikė aerobikos grupės pasirodymas (mokytoja Irma Čeplinskienė). Savo jėgas išmėginti panoro merginos, sukdamos lanką. Nugalėtoja tapo III b klasės mokinė Eimantė Jakubavičiūtė.

Pirmą kartą viešai mūsų gimnazijoje savo sugebėjimus ant skersinio demonstravo II e klasės mokinys Justinas Masionis. Palaikomas savo klasiokų, Justinas šėlo ant skersinio rodydamas kvapą gniaužančius pratimus.

Šį kartą galiūno varžybose išdrįso dalyvauti šeši vaikinai. Aurimas Matulevičius III k kl., Rytis Karkauskas III k, Rokas Slavickas III b, Mažvydas Krilis III k, Vygantas Taraila IV f ir Gintaras Gečas III c kl.

Galiūno varžybų programa sudaryta buvo iš šešių rungčių. Pirmoje rungtyje reikėjo atlikti atsispaudimus per 30 sek. Rungties nugalėtoju tapo Mažvydas Krilis III k, pasiekdamas neoficialų gimnazijos rekordą –  per 30 sek. atsispaudęs 50 kartų! Antroji rungtis: svorių pernešimas. Šioje rungtyje nugalėjo Rokas Slavickas III b kl. Trečioji rungtis – 5 kg. kimštinio kamuolio metimas. Toliausiai kamuolį  nusviedė  Aurimas Matulevičius. Viena iš sunkiausių rungčių  buvo 20 kg. svarmens laikymas tiesiomis rankomis. Šiai rungčiai geriausia pasiruošęs buvo Aurimas Matulevičius. Įspūdinga vaikinams rungtis buvo merginų nešimas ant rankų. Greičiausiai merginas nešiojo Aurimas Matulevičius. Paskutinė rungtis visiems buvo siurprizas. Apie šią rungtį dalyviai sužinojo tik paskutinę akimirką. Tai buvo povo plunksnos metimas. Čia jau dominavo ne jėga, o taktika, kaip gudriau mesti, kad plunksna toliau nuskristų. Gudrumu šioje rungtyje pasižymėjo Rokas Slavickas.

Susumavus visų rungčių rezultatus nugalėtoju tapo Aurimas Matulevičius, antroji vieta atiteko Rokui Slavickui, trečioji Mažvydui Kriliui. Nugalėtojas buvo apdovanotas taure ir SK Žalgiris prizu.  Antrosios, trečiosios vietų laimėtojai SK Žalgiris prizais ir atminimo medaliais, dalyviai atminimo medaliais.

 

Konkurso organizatorius, kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis