Olimpizmo idėjų vedami

Olimpizmas – gyvenimo filosofija, aukštinanti ir į darnią visumą jungianti kūno, valios ir proto savybes.

Dar tik neseniai stebėjome XXII Sočio žiemos olimpines žaidynes per televiziją, o jau kovo viduryje turėjome galimybę gimnazijoje pademonstruoti savo žinias apie olimpines žaidynes ir olimpinį judėjimą I klasių konkurse „Olimpizmo idėjų vedami“. Konkursas buvo skirtas Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms.Renginys prasidėjo įspūdingu merginų šokiu, įnešant Olimpinę ugnį (choreografijos mokytoja metodininkė NeringaVekeriotaitė).Renginio vedantieji III klasių mokiniai Meda Mitkutė ir Rokas Slavickas pristatė pagrindinius olimpinio judėjimo principus. Išgirdome ištrauką iš žymaus prancūzų veikėjo Pjero deKuberteno, atgaivinusio šiuolaikines olimpines žaidynes, veikalo „Odė sportui“.

Nors renginys vyko gerokai vėliau po pamokų, parodyti savo žinių atskubėjo atstovai iš visų klasių, o kai kurie netgi su būriu sirgalių ir tėvais, kurie taip pat turėjo galimybę pademonstruoti savo žinias ir pridėti taškų komandoms. Konkursas susidėjo iš: komandų prisistatymų; pirmos užduoties, kurioje reikėjo atsakyti į klausimus apie antikines ir šiuolaikines olimpines žaidynes; olimpiečių, olimpinių miestų ir talismanų atpažinimo; užduočių tėvams bei sirgaliams; ir bene įdomiausios, labiausiai dalyvius sudominusios – vaizdo reportažų įgarsinimo užduoties.Dėl pergalės buvo kovojama labai įnirtingai, kadangi prizines vietas užėmusios komandos turėjo galimybę laimėti pagrindinį prizą  – ekskursiją, aplankant Lietuvos sporto muziejų ir Žalgirio areną Kaune.

Viso renginio metu komandas vertino kompetentinga ir nešališka komisija: choreografijos mokytoja metodininkė Neringa Vekeriotaitė, kūno kultūros vyresnioji mokytoja Danutė Bučinskienė ir III h klasės gimnazistė Agnė Matulevičiūtė. Renginio metu klausėme abituriento Klaido Grigaravičiaus atliekamų dainų.

Pabaigoje komandas pasveikino kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis, įteikęs diplomus bei apdovanojęs prizininkus ir visus dalyvius saldžiomis dovanomis.

Susumavus taškus paaiškėjo nugalėtojai:

I vieta – IB klasė (auklėtoja Loreta Kašėtienė)

II vieta – IC klasė (auklėtoja Asta Grimalauskienė)

III vieta – IE klasė (auklėtoja Asta Truncienė)

Už įdomų renginį dėkojame renginio organizatoriams: Loretai Mazėtytei, IT ir matematikos mokytojai metodininkei, Astai Grimalauskienei, IT ir matematikos mokytojai metodininkei ir Jonui Baltrušaičiui, kūno kultūros mokytojui ekspertui.

Su nekantrumu laukiame IV-ųjų gimnazijos Olimpinių žaidynių, kurios vyks birželio mėnesį miesto stadione.

Kornelija Babaičenko, I c klasės mokinė