ALYTAUS CHEMIKAI VIENIJASI

Chemija – mokslas, kuris sudomina kiekvieną. Deja, ne kiekvienam pavyksta perprasti šio meniško, šiek tiek fantastinio bet sudėtingo mokslo gelmes. Kilo idėja suvienyti besidominčius chemija Alytaus mokinius – steigti Chemijos žinovų klubą. Idėją palaikė visos Alytaus miesto gimnazijos ir Alytaus rajono Butrimonių gimnazija. Visose gimnazijose vyko paruošiamasis etapas, kurio metu buvo siūlomi kandidatai į žinovus, teikiami klausimai, planuojamos visos veiklos.

Mūsų gimnazijos chemijos žinovais mokiniai išrinko Luką Šteinį, Martyną Stragį, Erviną Urboną ir Tautrimą Marčiulionį. Paruošiamajame etape mokiniai žinovams pateikė daug įdomių klausimų, kurie pastariesiems buvo nežinomi.

Balandžio 4 dieną daugelis chemiją pamėgusių keturių Alytaus miesto gimnazijų ir Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos mokinių susirinko VŠĮ šv. Benedikto gimnazijos salėje. Vyko „Chemijos žinovų klubo“ renginys skirtas Žemės dienoms. Į žinovų klubą susibūrė dvidešimt mokinių – po keturis iš kiekvienos gimnazijos. Prie stalo sėdo dešimt( po du iš kiekvienos gimnazijos), pasikeitė suvenyrais su gimnazijų atributika.  Renginio metu žinovai varžėsi su žiūrovais atsakinėdami į jų pateiktus klausimus. Visi buvo apdovanoti prizais. Pertraukėlių metu žinovai galėjo atsipūsti, visi stebėjo gimnazistų meninius pasirodymus, žiūrovai atsakinėjo į klausimus, vyko įdomiųjų bandymų demonstracijos. Pabaigoje skambėjo mūsų gimnazistės Gretos Pledaitės sukurta ir atliekama daina „Chemija“. Kartu dainavo visi žiūrovai ir žinovai.

Visi salėje susirinkę chemijos mylėtojai balsavo. Priimtas sprendimas : CHEMIJOS ŽINOVŲ KLUBAS TAMPA TRADICINIU RENGINIU.

Šių metų konkursas baigėsi žinovų pergale. Jie buvo apdovanoti saldainių tortu, knygomis, suvenyrais. Visi išreiškė pageidavimą, kad kitais metais būtų daugiau klausimų.

Chemijos mokytoja Janė Liutkienė