Savaitė Be patyčių

Paskutinę kovo savaitę visose Lietuvos mokyklose vyko „Savaitė Be patyčių“. Ja siekiama priminti, koks turi būti draugiškas bendravimas, kaip svarbu gerbti aplinkinius ir nepamiršti tolerancijos. Mūsų mokykloje taip pat vyko įvairūs renginiai, skirti šiai problemai.

Visos savaitės metu buvo žiūrimi filmai apie patyčias bei diskutuojama apie juos per etikos pamokas. Pirmadienį, kovo 24 dieną, mokytoja Meilė Platūkienė pristatė plakatus ,,Veiksmo savaite Be patyčių 2014″. Antradienį, klasės valandėlių metu, mokiniai kūrė piešinius, eilėraščius prieš patyčias, kurie po to buvo eksponuoti parodoje. Taip pat tą dieną vyko akcija, kurios metu buvo formuojama gyva šypsenėlė. Šią akciją inicijavo mokyklos mokinių taryba. Joje dalyvavo visi norintys mokiniai.

„Savaitę Be patyčių“ vainikavo baigiamasis renginys. Jo metu buvo apdovanoti išradingiausi ir kūrybingiausi klasių sukurti darbai. Renginyje skambėjo tolerancijos himnas, kurį sukūrė 2012 metais Antanas Dambrauskas, šis mokinys jį ir atliko kartu su Martynu Labuku.

Tikimės, kad po šios savaitės mūsų mokykloje ir ne tik mokiniai galės drąsiai pasakyti, kad pasaulis be patyčių yra daug šiltesnis ir gražesnis.

Dėkojame mokyklos psichologei Aistei Glinskienei, socialinei pedagogei Gintarei Savukynaitei ir etikos mokytojai Meilei Platūkienei, palaikančioms šią iniciatyvą.

Ieva Matulevičiūtė II d ir Kristina Zubrickaitė I e