25-osios Lietuvos TOK atkūrimo metinės

Balandžio 24 dieną, minint 25-ąsias Lietuvos TOK atkūrimo metines, mūsų gimnazijoje apsilankė garbingi svečiai: Artūras Poviliūnas , Lietuvos TOK garbės prezidentas, Lietuvos olimpinės akademijos prezidentas; Vida Vencienė, 1988 metų Kalgario olimpinių žaidynių čempionė; parolimpietis Algirdas Tatulis; stalo teniso tarptautinės kategorijos teisėjas, kolekcininkas Zenonas Gramackas; žurnalistė Marytė Marcinkevičiūtė, kuri yra baigusi mūsų mokyklą. Jie supažindino moksleivius su Lietuvos TOK istorija, pasakojo savo sportinės biografijos faktus bei skatino jaunimą sportuoti.

Artūras Poviliūnas pasakojo, kaip jis, baigęs mokyklą sidabro medaliu, pasirinko sportininko kelią, nors ir susilaukė priekaištų iš mokytojų. Bet dėl to nė kiek nesigailėjo, nes jau būdamas studentu kas mėnesį gaudavo šimto rublių Lenino stipendiją, 60 rublių už žaidimą krepšinio klube ,, Banga”, taip pat prisidėdavo gaunama alga už krepšinio trenerio pareigas. Tada šių pinigų galėjo pavydėti ir intelektualesnę specialybę pasirinkę žmonės. Tik jo bei kitų sportininkų užsispyrimo dėka Lietuvoje atsikūrė TOK. TOK prezidentas negailėjo gerų žodžių savo kolegei Vidai Vencienei. Visiems mokiniams liepė įsiminti faktą, kad Vida Vencienė gavo pirmąjį lietuvišką pasą. Olimpinė čempionė pati daug nešnekėjo, bet taip pat skatino jaunimą domėtis sportu. Parolimpietis Algirdas Tatulis papasakodamas savo istoriją įrodė moksleiviams, kad turint užsispyrimo viskas įmanoma.

Mokiniai susidomėję klausėsi, salėje nebuvo šurmulio. Artūro Poviliūno pasisakymai bei pamokymai privertė daugelį nusišypsoti. Visi kalbėtojai skatino sportuoti, pasakė, kur juos galima rasti, nusprendus savo gyvenimą paskirti sportui ar prireikus patarimo. Pamoką trukęs renginys neprailgo, buvo įdomu klausyti apie sportą, taip pat įgavome ir motyvacijos sportuoti.

Vytautas Česonis, III h klasės mokinys