Mokslų naktis-jau trečioji

                          naktis

Daugumai žmonių naktis asocijuojasi su tylos ir ramybės metu, tačiau mūsų mokyklos languose visą naktį degė šviesos. Gegužės 9-10 d., t. y. naktį, mūsų gimnazijoje vyko jau tradicija tapęs renginys  „Mokslų naktis“, kurį organizavo Mokinių Taryba. Džiugu, kad naktinėti susirinko daug aktyvių ir entuziastingų gimnazistų, kurie  šauniai dalyvavo visose nakties veiklose.

Į mokyklą mokiniai rinkosi ir registravosi nuo 18 iki 19 val. Renginį aktų salėje atidarė ir dalyvius pasveikino direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Dragūnienė, kviesdama kiekvieną susimąstyti, ko tikisi iš šios nakties, ką norėtų išgirsti, pamatyti, sužinoti, suprasti, pajausti… Socializacijos žaidimai, kuriuos vedė Mokinių tarybos pirmininkė Karolina Stanionytė, užkrėtė visus gera nuotaika, padėjo atsipalaiduoti, susipažinti. Salė aidėjo nuo skardaus juoko. Po to visi dalyviai buvo suskirstyti į septynias komandas orientavimosi žaidimui ,,Lobio paieškos“. Komandos visoje mokykloje ieškojo paslėptų užuominų. Užduotys buvo ne iš lengvųjų, reikalavo ne tik mąstymo, bet ir mokyklos pažinimo. Pirmosioms trims komandoms, suradusioms užuominas greičiausiai, teko įdomus prizas – chemijos mokytojos Janės Liutkienės ir jos vadovaujamo chemijos būrelio mokinių paskaita. Čia dalyviai ne tik stebėjo įvairius bandymus, bet ir dalyvavo protmūšyje. Visi džiaugėsi nematytais reginiais ir sužinota naudinga informacija. Kitos komandos neturėjo kada liūdėti, nes jų paguodos prizas buvo ne ką prastesnis. Pamoką apie juoko naudą vedė sveikuolis, gyvenimo meno mokytojas Eligijus Valskis. Juoko terapija sukėlė daug malonių emocijų ir padėjo atsipalaiduoti po fizinio krūvio.

Naktis tęsėsi neįprastomis paskaitomis. Šį kartą dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes ir dalyvavo trijose paskaitose: „Kūno kalba“ (puikus lektorius Edvinas Jakunskas), „Organizacijos ir komandinis darbas“ (Alytaus miesto Mokinių tarybos pirmininkė, mūsų gimnazijos III d klasės mokinė Odeta Malakauskaitė) bei „Menas“ (Redas Diržys, Alytaus dailės mokyklos direktorius).

Po paskaitų pagaliau atėjo pertrauka, kurios metu prie bendro stalo visi draugiškai vakarieniavo ir dalijosi įspūdžiais. Atgavę jėgas, dalyviai vėl susirinko aktų salėje, kur pasidalino į keturias grupes šokių pamokėlėms. Vieni mokėsi Hip hop‘o, padedami Justino Jadeškos ir Luko Burbos iš grupės „Bang Bang Crew“, kitus Aušra Abeciūnaitė ir Ugnė Rydolytė mokė liaudies šokių. Tie, kurie  pateko pas Džiugintą Paulėkaitę, stengėsi perprasti sportinių šokių subtilybes o Mokinių tarybos pirmininkė Karolina Stanionytė mokė šiuolaikinio šokio. Kai komandos grįžo į salę ir parodė, ko išmokę, visi liko sužavėti. Šiek tiek pailsėję ir užkandę, smagiai nusiteikę ir sugrįžę į pirmines 7 grupes, naktinėtojai savo jėgas išmėgino protmūšyje. Laimėjusiai komandai atiteko saldus prizas.

Pagal programą turėjo vykti diskoteka, tačiau organizatoriai ją pakeitė filmu. Tiesą sakant, daugelis jau buvo labai pavargę ir norėjo verčiau pamiegoti nei žiūrėti filmą, bet iš paskutiniųjų laikėsi ir stengėsi neužmigti…

Kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Baigėsi ir mūsų naktis. Pavaduotoja D. Dragūnienė pasveikino visus dalyvius, atlaikiusius tokią linksmą ir neįprastą naktį, o Mokinių tarybos pirmininkė Karolina dar kartą padėkojo visiems dalyvavusiems ir įteikė pažymėjimus, kurie niekada neleis pamiršti šios nakties.

Kristina Zubrickaitė, I e klasės mokinė ir Miglė Galkauskaitė, III a klasės mokinė, Mokinių tarybos narės

http://youtu.be/ztghtgonFJc