Maratone ne tik gimnazistai, bet ir jų mokytoja

Mokslų akademijos turistų klubas su Lietuvos keliautojų sąjunga kiekvieną pavasarį tradiciškai organizuoja Lietuvos keliautojų maratoną. Kad dalyvaujantys galėtų patirti gamtos siūlomus išbandymus, pamatyti dar neatrastas vietas ir pabendrauti su žmonėmis, atvykusiais  iš visų Lietuvos kampelių, maratonas  organizuojamas vis kitoje šalies vietoje. Šiais metais gegužės 10-11 d. maratonas vyko Asvejos regioniniame parke. Visos maratono užduotys buvo nelengvos: keliautojams teko ne tik įveikti ilgą nuotolį, bet ir iškęsti gamtos išdaigas – stiprų lietų, vėją, nenumatytą bridimą per pelkes, upelius. Maratono dalyviai, permerkti lietaus, drebėjo nuo šalčio, buvo pasimetę su artimaisiais, draugais… Bet argi  maratonas gali vykti be nuotykių?!.

Šiame nuotykių kupiname maratone dalyvavo ir Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai Raminta Reškevičiūtė (II b), Evelina Gadaitė (II b), Ineta Puzinovaitė (II b), Ieva Čepeliauskaitė (I e), Greta Skerniškytė (I e), Lukas Blauzdžiūnas (III c), Gintaras Gečas (III c), Vygantas Taraila (IV f), Greta Miglinaitė (III e) ir kūno kultūros vyresnioji mokytoja Danutė Bučinskienė. Prieš dešimtmetį atėjusi  dirbti  į gimnaziją, mokytoja atsinešė ir tradiciją dalyvauti maratone. Mokytojai tai jau 22-as maratonas, todėl  ji pagrįstai gali didžiuotis būdama maratonų veteranė, gebanti išbandyti jėgas su savo mokiniais ir kitais jaunesniais dalyviais. Beje, maratone dalyvavo ir buvę mūsų gimnazijos mokiniai –  dabar jau studentai.

Visą maratoną sudaro keturi etapai. Nors maratono organizatoriai teigė, jog pirmame etape reikės eiti 25 kilometrus, tačiau iš tiesų teko įveikti net 40 kilometrų. Mokytoja ir mokiniai sėkmingai įveikė pirmojo etapo žygį. Ištvermingiausi maratono dalyviai buvo Vilius Gavėnas (II b)  ir Martynas Markevičius (II b). Vaikinai įveikė net 50 km distanciją.

Sportininkai džiaugiasi galėję išbandyti jėgas, ištvermę ir viliasi kitus metus vėl dalyvauti tradiciniame  maratone.

Greta Miglinaitė, III e klasės mokinė