Išdalinti apdovanojimai „Vanagynas‘2014“

Laikas bėga tai greitai. Juk atrodo, dar vakar buvo Rugsėjo 1-oji, kai įžengėme pro mokyklos duris, o štai dabar jau paskutinės mokslo metų dienos. Džiaugiamės, kad per šiuos gražius metus mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai gali pasigirti nuostabiais pasiekimais bei nepakartojamais renginiais. Gimnazijos mokinių taryba, norėdama įvertinti visus nusipelniusius mokyklai, surengė jau tradicija tampantį nominacijų vakarą „Vanagynas’14“. Balsavimo metu mokiniai siūlė kandidatus, o po to iš 3 daugiausiai pasiūlytų rinko patį geriausią. Visą balsavimo laikotarpį mokykloje girdėjosi šnabždesiai, spėlionės, kas gi laimės. Ir štai gegužės 27 dieną įvyko iškilmingas apdovanojimų vakaras. Jame buvo apdovanoti visi nugalėtojai: jiems buvo įteikta po simbolinę statulėlę ir rožę. Renginys prasidėjo Aurelijos Baliukynaitės daina, tarp nominacijų įteikimų dainavo duetas Neringa Serbentaitė ir Raimondas Kazlauskas. Jaunatvišką ir pašėlusį „Rokendrolą“ sušoko mokyklos šokių kolektyvas. Žiūrovus pakerėjo ir šokių studijos „Alemana“ šokėjai Dolita Kazlauskaitė bei Adrijus Saulevičius.

Štai visi „Vanagyno’14“ nugalėtojai: nominacijos „Metų abiturientas“ nugalėtoju tapo Klaidas Grigaravičius – už pagalbą ir aktyvų dalyvavimą mokyklos gyvenime. „Metų abituriente“ išrinkta Aistė Švedaitė – už aktyvų dalyvavimą mokyklos gyvenime bei mokyklos vardą garsinimą frankofoniškų teatrų festivalyje. Mylimiausiu mokytoju ir nominacijos „Metų mokytojas“ nugalėtoju tapo fizikos mokytojas Danius Gintalas. Taip pat šis mokytojas išrinktas nominacijos „Sparnuočiausioji frazė“ nugalėtoju, pasakęs „Jeigu nebūtum mergina, gautum 2“. Ši frazė mokinius yra pralinksminus ne kartą. Bet nepamirškime ir mylimiausios mokytojos. „Metų mokytoja“ po permainingo balsavimo tapo Ramutė Volkuvienė.

Nuotaiką mokykloje pakelia ne tik mokytojai savo šmaikščiomis frazėmis, bet ir mokiniai. „Metų linksmuoliu“ tapo Karolis Sabaliauskas, kuris nuotaiką skaidrino ne tik savo klasiokams, bet ir visai mokyklos bendruomenei. „Metų sporto pasiekimas“ atiteko šauniajai Daumantei Pockevičiūtei už sportinius pasiekimus. Dauguma švenčių, įvairių renginių neapsieina be dainų, o kad daina būtų gražiai atlikta, žmogus turi turėti ir gražų balsą, todėl „Metų balsas“ mokinių valia išrinktas chorų karų dalyvis Simonas Sakalauskas.

Šiais mokslo metais įvyko labai daug šaunių renginių: AARVGDK’13, Mokslų naktis mokykloje, Kalėdinis karnavalas ir kiti. Tačiau mokiniams labiausiai patiko AARVGDK’13 (Dainų konkursas viso miesto jaunimui), todėl šis renginys ir tapo „Metų renginiu“, o už jo organizavimą buvo apdovanota buvusi Mokinių tarybos pirmininkė Monika Buikutė. Kiekvienas miestas, taip pat ir mokykla, turi garbės vertą žmogų. Mūsų mokykloje „Metų garbe“ tapo visų mylimas ir gerbiamas gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas – už puikias sąlygas mokytis ir tvarką mokykloje. Mokykloje yra kelios svarbios darbštuolės, kurios viską prižiūri su meile ir atsidavimu. „Metų darbštuolėmis“ išrinktos gerbiamos pavaduotojos Danutė Dragūnienė ir Rita Baubonienė.

Šiemet buvo įtrauktos kelios naujos nominacijos. Viena iš jų – „Parko ASAS“,  ir juo tapo Remigijus Atgalainis. Visi žinome, jog mokykloje dažnai užsimezga simpatijos, todėl negalėjome neišrinkti ir gražiausios metų poros. Tad „Metų poros“ nominacija atiteko Sandrai Aleksiūnaitei ir Emiliui Martinkui. Linkime jiems ir toliau puoselėti savo nuoširdžius jausmus. Mūsų gimnazijoje gausu stilingų mokinių ir mokytojų. „Metų top modeliu“ tarp mokytojų tapo anglų kalbos mokytoja Jovita Žilinskienė, tarp mokinių – abiturientė Miglė Dudavičiūtė. Mūsų mokykloje vyksta galybė įvairiausių renginių, kuriuose dalyvauja daug mokinių, tačiau visą laiką iškyla lyderis, kuris daugiausiai prisideda prie jų organizavimo. Šiuo žmogumi ir nominacijos „Metų aktyvistas“ laimėtoja tapo Karolina Staniolytė, dabartinė Mokinių tarybos pirmininkė.

Nepamirškime, kad į mokyklą ateiname mokytis ir išmokti, tad mokslo pasiekimai yra laukiami labiausiai, o „Metų protu“ tapo Lukas Šteinys – už mokyklos vardo garsinimą respublikiniuose konkursuose bei olimpiadose.

Sveikiname visus nugalėtojus! Nieko nelaimėjusiems linkime nenuliūsti ir tikėti, kad kitais metais laimės būtent jie ir savo rankose laikys „Vanagynas’15“ apdovanojimų statulėlę.

Dėkojame mūsų draugams – Gėlių salai bei Alt.reklamai!

Kristina Zubrickaitė, I e klasės mokinė