Susipažinimo – adaptacijos diena Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje

Vasara jau beveik pasiekė pabaigą ir užleido savo vietą rudeniui. Šis su savimi atsinešė ne tik margaspalviais lapais išpuoštus parkus bei gatves, bet ir šūsnį pirmos bei trečios gimnazijos klasės mokinių, pasiruošusių pradėti mokslus būtent mūsų mokykloje! Ta proga rugpjūčio 28  dieną gimnazijoje vyko susipažinimo – adaptacijos diena. Čia mokiniai gavo progą geriau pažinti mokyklą, būsimą klasės auklėtoją ir vykdant įvairiausias užduotis bei žaidimus susibendrauti su būsimais klasiokais.

Renginio pradžia vyko aktų salėje, kur direktoriaus pavaduotoja Danutė Dragūnienė trumpai pristatė gimnaziją, joje vykstančius renginius, kartu paminėdama ir šiek tiek statistikos bei kitų įdomių faktų, susijusių su mokykla. Vėliau progą prisistatyti bei papasakoti apie savo veiklą gavo ir gimnazijos Mokinių taryba.

Išėję į lauką mokiniai dalyvavo socializacijoje. Čia jie žaidė įvairiausius žaidimus, kurie kaipmat pakėlė nuotaiką ir užpildė mokyklos kiemelį skambiu juoku.

Pasibaigus socializacijai, susipažinimo – adaptacijos dienos dalyviai išsiskirstė į klases kartu su savo būsimais auklėtojais. Tai buvo puiki proga ne tik geriau pažinti visus mokslo metus juos lydėsiantį žmogų, bet ir prisistatyti patiems, daugiau sužinoti apie klasės draugus.

Atėjus komandinių žaidimų laikui, mokiniai susiskirstė į keturias grupes. Žaidimams vadovavo mokytojai Mindaugas Ribinskas, Jurgita Kamandulienė, Snieguolė Valentukonienė ir Meilė Platūkienė. Tai buvo dienos dalis, kai renginio dalyviai susibendravo labiausiai, kadangi žaidimai neišvengiamai reikalavo aktyvaus komunikavimo bei bendradarbiavimo.

Vėliau vyko mokykloje veikiančių būrelių vadovų prisistatymai. Jie supažindino mokinius su savo būrelių veikla ir pasiekimais. Mokytoja Irena Muzikevičienė kartu su savo mišriojo vokalinio – instrumentinio ansamblio ir solistų būreliu nustebino į renginį susirinkusius mokinius itin puikiai paruoštomis dainomis. Tuo tarpu šiuolaikinių šokių būrelio vadovas Antanas Jurčiukonis mokiniams šypseną sukėlė leisdamas pamatyti kelis savo būrelio dalyvių pasirodymus. Savo būrelių išskirtinumu stebino ir daugiau vadovų, tokių kaip Janė Liutkienė, Vidmantas Jankauskas, Janina Zelenienė ir dar daug kitų.

Galiausiai, mokiniams susirinkus aktų salėje, vyko refleksija, kur atstovas iš kiekvienos klasės pasidalino per dieną patirtais įspūdžiais ir tuo, kas patiko labiausiai. Nuskambėjo daug teigiamų ir gražių žodžių, ir tai privedė prie išvados: šią adaptacijos – susipažinimo dieną organizuoti buvo tikrai verta!

 

Kamilė Bazevičiūtė, II d klasės mokinė, Mokinių tarybos narė