Draugystės savaitė baigėsi, draugystė tęsiasi

Spalio 20-24 dienomis Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje vyko jau tradicija tapusi Draugystės savaitė, laukiama ir dalyvių, ir organizatorių.  Jos metu buvo organizuota daug įvairių renginių.

Iš pradžių, pirmadienį, klasės ruošėsi  iš anksto sudarytai  4 dienų programai. Antradienį, klasės valandėlių metu, vyko protmūšiai, kuriuos vedė Mokinių tarybos nariai. Niekas  nerinko protingiausių ir nugalėtojų – svarbiausia buvo sukurti gerą nuotaiką ir patirti bendradarbiavimo džiaugsmą. O nugalėjo, kaip ir visada, draugystė.

Trečiadienį prireikė parodyti ne tik savo protinius gabumus, tačiau ir sportiškumą. Po  pamokų net 13 klasių susirinko dalyvauti  estafetėse. Dalyviai turėjo perduoti vienas kitam balioną, kurį galėjo prilaikyti tik smakru, nešioti ant savo galvos lėkštes bei patikrinti savo taiklumą mėtydami lankus. Komandos narių šypsenos rodė, jog visiems patiko šios originalios užduotys. Be abejo, kaip ir visuose šios savaitės renginiuose, svarbiausia buvo komandinis darbas ir tarpusavio supratimas. Tai ir padėjo II a klasei iškovoti pirmąją vietą.

Ketvirtą savaitės dieną visus subūrė renginys „Ar pažįsti savo draugą“. Jis  vyksta jau antrus metus iš eilės.  Dalyvių nesutrikdė subtilūs klausimai, atvirkščiai – padėjo suprasti, kiek daug draugai pasipasakoja ir kokie vienas kitam yra svarbūs. Šiais metais geriausiai pasirodė Kornelija Babaičenko ir Dovilė Aleknevičiūtė, atsakiusios teisingai į beveik visus užduotus klausimus. Jos buvo apdovanotos ne tik  saldainiais bei diplomais, bet ir  bilietais į miuziklą „Ugnies medžioklė su varovais“.

Draugystės savaitę gražiai užbaigė renginys, kuriame klasės parodė savo sukurtas programėles:  šoko, dainavo, deklamavo eilėraščius, rodė filmukus apie draugystę. O finalinis  Draugystės savaitės akordas – pirmokų ir trečiokų krikštynos, po kurių visi pakrikštytieji drąsiai gali vadintis Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniais!

 

Greta Karčiauskaitė, III d klasės mokinė, Mokinių tarybos narė