Ansamblio įspūdžiai iš Lietuvos Respublikos Seimo

Lapkričio 26 dieną  Lietuvos Respublikos Seime vyko parodos „ Karas po karo“ atidarymas. Ją organizavo Seimo narė, buvusi Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. Paroda buvo skirta partizaninio pasipriešinimo 70-osioms metinėms ir kariuomenės dienai paminėti. Į šį garbingą renginį buvome pakviesti ir mes.

Kartu su muzikos mokytoja Irena Muzikevičiene, direktoriaus pavaduotoju ugdymui Aleksandru Kirilovu ir Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėju  Vytuoliu Valūnu išvykome į Seimo rūmus. Vykome ne tik parodos pažiūrėti, bet ir buvome pakviesti dainuoti jos atidaryme. Kadangi mūsų gimnazija pavadinta partizano vardu, todėl partizaniškos dainos mums tikrai nesvetimos. Su malonumu Seime atlikome tris dainas.

Ansamblio nariai Raimondas Kazlauskas  IV c, Aurelija Baliukynaitė  IV k, Kristina Zubrickaitė  II e, Rugilė Treigytė  IV d, Angelė Adamukaitytė  IV c, Monika Zavistauskaitė  I g ir Simona Kuodytė  I g buvo šiltai sutikti, priimti ir gerai įvertinti. Sulaukėme daugybės aplodismentų  ir šiltų padėkos žodžių. Po pristatymo gerbiama Rasa Juknevičienė mums suorganizavo ekskursiją po Seimą. Gidas įdomiai papasakojo apie seimūnų veiklą ir parodė žymiausias Seimo posėdžių sales. Turėjome galimybę jose nusifotografuoti.

Džiaugiamės prasmingai įsilieję į gražų renginį, daug sužinojome ir pamatėme, o svarbiausia -pasijutome įvertinti.

 

Angelė Adamukaitytė, IV c klasės mokinė