Nugriaudėjo puikusis dainų konkursas AARVGDK‘2014!

Gruodžio 12 dieną Alytaus miesto teatro didžiojoje salėje praūžė kasmetinis, visų laukiamas renginys – Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos dainų konkursas AARVGDK‘2014. Šis gimnazijos Mokinių tarybos organizuojamas renginys sulaukė didelio populiarumo ne tik Alytuje, bet ir už jo ribų, o dalyviai bei žiūrovai negailėjo gražių žodžių ir liko patenkinti renginio kokybe bei savitumu.

Jau trečius metus iš eilės vykstantis renginys išties sparčiai populiarėja – pirmaisiais metais vykęs gimnazijos aktų salėje, pernai – Jaunimo centre, šiemet visiškai užpildė teatro didžiąją salę. Norinčių dalyvauti konkurse taip pat netrūko, todėl prireikė net papildomos atrankos, įvykusios lapkričio 23 dieną gimnazijoje. Penktadienį scenoje pamatėme 12 geriausiai atrankoje  pasirodžiusių dalyvių.

Renginį griausmingai atidarė šio konkurso nugalėtojai – grupė „Keturios plytos iki karuselės“. Konkurso dalyviai atliko pačių įvairiausių žanrų dainas – nuo liaudies muzikos iki sunkiojo roko. Užkulisiuose tvyrojo pakili nuotaika, visi dalyviai džiugiai ir nekantriai laukė savo eilės eiti į sceną. Po visų pasirodymų, kol komisija skaičiavo balsus, publikai nuobodžiauti neleido cirko studija „Dzūkija“, šokių studija „Alemana“, keletą dainų atliko Ernestas Urbonas.

Kaip ir kiekvienais metais, iš daugelio šaunių dalyvių buvo išrinkti geriausieji. Pirma vieta pelnytai džiaugėsi Alytaus muzikinis, instrumentinis, vokalinis bei vizualinis roko ansamblis „Šviesos skaitiklis“, atlikęs dainą „I love rock‘ n‘ roll“ ir sudrebinęs visą salę. Grupės nariai – Indrė Kirkliauskaitė, Domantas Vokietaitis, Karolis Vaičaitis bei Hubertas Kazlauskas. Antrąją vietą užėmė  18-metė atlikėja Meda Mitkutė, atlikusi prasmingą ir artimą kiekvieno širdžiai dainą „Šiam pasauly“. Trečiosios liko grupė „Be pavadinimo“, kurios narės – Kristina, Dainora, Aurelija, Monika ir Angelė.

Žinoma, renginys nebūtų įvykęs be puikiųjų jo rėmėjų – tai „3A studija“, „Vivi“ kosmetika, kavinė „Spotas“, sporto ir sveikatingumo centras „Šaulė“, „Dzūkijos TV“, „Tarzanija“ ,“ Dzūkų svetainė“ , „Alytaus Naujienos“, „FM99“, „Baltic reklama“,  „Swedbank“, „Coffee room“, „ Foos cafe“,  „Lukošiukas“, „Varlė“, kino teatras „Dainava“, sporto klubas „Žalgiris“, „Gėlių sala“, Alytaus “Europe direct” informacijos centras, papuošalų parduotuvė „Šarka“  ir kepyklėlė „Rixa“ .

Taip pat dėkojame fotografams, užfiksavusiems šilčiausias renginio akimirkas – Adai Steponavičiūtei, Lukui Dirsei, Gabrielei Ališauskaitei, Mildai Pasaravičiūtei,  Erikai Stanionytei ir Ingai Juonelytei.

Monika Zavistauskaitė ir Greta Karčiauskaitė,

Mokinių tarybos narės