Pamokos gegužės 8-ąją vyko ne tik dieną, bet ir naktį

Gegužės 8-ąją mūsų gimnazijoje jau ketvirtą kartą vyko  Mokinių tarybos organizuojama  „Mokslų naktis“. Užsiregistravusiųjų skaičius kasmet sparčiai auga ir šiemet buvo gausiausias, nes norą dalyvauti išreiškė daugiau negu 80 Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokinių. Ir dalyviai, ir organizatoriai džiaugiasi puikiai pavykusiu renginiu: galima išgirsti atsiliepimų, jog ši naktis pranoko ankstesniąsias, renginiai mokykloje tobulėįa ir sulaukia vis didesnio pasisekimo.

Siekiant  užtikrinti visų dalyvavusiųjų saugumą, įeinantys buvo kruopščiai tikrinami ir pasirašė pasižadėjimus, kuriuose patvirtino, jog klausys renginio organizatorių, bus puikios nuotaikos ir nevartos alkoholio bei kitų neleistinų medžiagų. 19 valandą susirinkus visiems į aktų salę, renginį pradėjo mokyklos pavaduotoja ugdymui Danutė Dragūnienė, vėliau padainavo mokinių pamėgti  Alytaus kolegijos studentai iš Kongo, kuriems akomponavo mūsų mokyklos auklėtiniai bei muzikos mokytoja Jureta Šametienė.

Visiems susipažinti  padėjo Beatričės Žiurinskaitės ir Roko Štreimikio organizuotos  socializacijos užduotys, kurių  metu dalyviai ne tik turėjo aktyviai atsakinėti į užduotus klausimus, tačiau ir vykdyti įdomias  užduotis , kurios skatino dalyvių bendradarbiavimą.  Emocingai nusiteikę  jaunuoliai buvo išvesti į renovuotą mokyklos kiemelį, kuriame iškilmingai prisiekė laikytis visų Mokslų nakties taisyklių.

Grįžę į aktų salę, mokiniai  buvo suskirstyti į  protų mūšio bei  lobių paieškų komandas. Protų mūšyje  buvo verta pasistengti, nes laimėjusiosios komandos turėjo galimybę apsilankyti chemijos mokytojos Janės Liutkienės jaunųjų chemikų paskaitoje, kuri visus domino dėl atliekamų bandymų. Tie, kuriems mažiau pasisekė, taip pat nenusiminė, nes dalyvavo paskaitoje apie lazerius ir galėjo matyti daug skirtingų šviesų, formų, gauti informacijos, kaip visa tai veikia.

Vidurnaktį prasidėjo  paskaitos. Mokiniai susipažino su teatro subtilybėmis, patys vaidino ir režisavo, pasisėmė patarimų, kaip sukurti sėkmingą verslą bei klausė apie žalingą narkotikų poveikį organizmui. Kiekvienos paskaitos metu buvo įgyjama naujų žinių ir patirties, o  įdomių žmonių išsakytos mintys neleido užmigti net ir tokiu vėlyvu metu.

Pasiklausę paskaitų dalyviai turėjo naują užduotį – per paskirtą laiką išmokti šokį. Suskirstyti į komandas mokiniai ruošė gatvės, šiuolaikinių, pramoginių arba liaudies šokių pasirodymus, o jiems padėjo nuotaikingi ir profesionalūs tos šokio srities atstovai. Dalyvavusieji paruošė puikius pasirodymus ir vieni kitus užkrėtė pakilia nuotaika.

Paskutinė aktyvi užduotis buvo lobių paieškos – orientacinis žaidimas, kurio tikslas  per trumpiausią laiką surasti  visas užuominas, paslėptas mokykloje. Atrodo, nesunku, bet reikėtų atsižvelgti į tai, kad dalyviai bėgiojo surištomis rankomis, o tai palėtino jų tempą. Greičiausieji buvo apdovanoti, vėliau buvo žaidžiami žaidimai.  Visas renginys buvo apibendrintas, dalyviai ir organizatoriai pasidalino savo mintimis ir daugybe teigiamų emocijų dėl puikiai pasisekusios nakties.  Mokiniai, visą naktį praleidę mokykloje, grįžo namo.

Renginį organizavusi Mokinių taryba dėkoja Beatričei Žiurinskaitei ir Rokui Štreimikiui, organizavusiems socializaciją, muzikantams iš Kongo, apšildžiusiems susirinkusiuosius,  Alytaus kolegijos dėstytojui Gintautui Stoniui, skaičiusiam paskaitą apie lazerių technologijas, teatro režisieriui Arvydui Kinderiui, kalbėjusiam apie teatrą,  verslininkams Justinui Staugaičiui ir Aurimui Pociui, kurie savo paskaitoje „Svarbiausia daryti“ dalijosi verslo pradžiamokslio žiniomis, Alytaus policijos komisariato pareigūnams Donatui Katlauskui ir Marius Galumauskui, šokių mokytojams Indrei Surdokaitei ir Dovilei Krutulytei, Justinui Jadeškai ir Lukui Burbai, Džiugintai Paulėkaitei bei Aušrai Abeciūnaitei.

 

                                                   Mokinių taryba

https://www.youtube.com/watch?v=CUVPeO9bAiY&feature=youtu.be