Alberto Antanavičiaus kompaktinio albumo pristatymas

Pokaris – tai vienas skaudžiausių, tragiškiausių laikotarpių Lietuvos istorijoje. Vyko nuožmi kova tarp Lietuvos nepriklausomybę ginančių partizanų ir vis gausiau į Lietuvą sutraukiamos sovietinės kariuomenės, kuriai talkino sovietinį režimą palaikantys gyventojai. Kasdienybė labai slegianti, sukrečia miestelių aikštėse suguldyti partizanų lavonai, patiriami didžiuliai nuostoliai. Partizano kelią pasirinkusio žmogaus savijauta, likimo apmąstymas, heroizmo ir aukos tema, tragizmo ir liūdesio intonacija girdima ir nepergyvenusių šio sunkaus laikmečio, gerokai jaunesnės kartos, kūryboje. Vienas iš tokių kūrėjų – Albertas Antanavičius, dainų autorius ir atlikėjas, buvęs mūsų mokyklos mokinys, gimnazijos himno autorius.
Gegužės penkioliktosios popietė buvo skirta dainų autoriaus ir atlikėjo Alberto Antanavičiaus naujo kompaktinio albumo „Bunkerių paukščiai, arba 29 laiškai iš mūsų tėvų jaunystės” pristatymui. Autorius parašė dainas – laiškus tiems, kurie pasirinko sunkią kovą už laisvę, ir ironiškai pasižiūrėjo į nuėjusius išdavystės keliu.
Muzikos mokytojos Irenos Muzikevičienės vadovaujamo ansamblio dainininkės Aurelija Baliukynaitė, Edita Žėkaitė, Angelė Adamukaitytė, Kristina Zubrickaitė, Rugilė Treigytė, abiturientas Raimondas Kazlauskas padainavo dainų iš pristatomo albumo ir ankstesnių kompaktinių plokštelių. Skambėjo širdžiai mielos dainos apie Dzūkiją, jos gamtą ir žmones, jaudinančius Žuvinto vakarus. Dainų lyrizmas, įtaigūs tekstai, melodija paskatino abiturientę A. Baliukynaitę sukurti dainą ,,Bumerangas“ (žodžiai Elenos Mezginaitės). Šią dainą, kaip dovaną, Aurelija skyrė A. Antanavičiui.
Renginio vedėjai R.Treigytė ir R.Kazlauskas teiravosi autoriaus, kaip gimė mintis išleisti tokios tematikos kompaktinį albumą, pakvietė dainuoti. A. Antanavičius dainavo dainas iš naujo albumo, o pabaigoje abiturientams skyrė naujai sukurtą išleistuvių valsą.
Renginio iniciatorius Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas papasakojo, kaip gimė mintis organizuoti kompaktinio albumo pristatymą, priminė apie patriotinių jausmų ugdymą. Miesto meras Vytautas Grigaravičius dalijosi įspūdžiais, kuriuos patyrė pirmą kartą išgirdęs A.Antanavičiaus dainas.
Gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas, pradėjęs renginį pasveikinimo žodžiais, jį ir užbaigė padėkodamas dainų autoriui ir atlikėjui A. Antanavičiui, gimnazijos bendruomenei, visiems svečiams, mokytojoms, padėjusioms organizuoti šventę.

Rita Ališauskienė, lietuvių kalbos mokytoja

123456

789

101112

131415

16