Tarptautinė programa „The Duke of Edinburgh‘s International Award (DofE apdovanojimai)‘‘

Nuo 2015-2016 m. m. gimnazija įsijungė į tarptautinę programą „The Duke of Edinburgh‘s International Award (DofE apdovanojimai). Tai yra pasaulyje gerai žinoma neformalaus ugdymo(si) programa, skirta jaunimui nuo 14 iki 24 metų. Programa jiems padeda ugdyti savo talentus, mokytis planuoti ir organizuoti savo veiklą, susirasti draugų, tobulinti komunikacinius ir bendradarbiavimo įgūdžius bei mokytis iš patirties įveikiant įvairius iššūkius.

Programa pradėta 1956-ais metais Didžiojoje Britanijoje Edinburgo hercogo princo Filipo iniciatyva. Daugiau nei 8 milijonai jaunų žmonių iš viso pasaulio jau dalyvavo programoje.  Šiuo metu programą įgyvendina 38 organizacijos iš visos Lietuvos. Dalyvaudami programoje jauni žmonės vykdo keturias veiklas: lavina jau turimus arba išbando naujus įgūdžius, vykdo aktyvią veiklą, padedančią ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius, savanoriauja, teikdami paslaugas bendruomenei ir kartu su jaunimo grupe išeina į žygį gamtoje. Kiekvienais metais programą baigusiems dalyviams Jungtinės Karalystės ambasadoje vykstančios Apdovanojimų ceremonijos metu iškilmingai įteikiami atitinkamo lygmens bronzos, sidabro arba aukso ženkleliai ir tarptautiniai sertifikatai.

Šiuo metu programoje pradėjo dalyvauti septyni mūsų gimnazijos mokiniai, kurie yra entuziastingai nusiteikę siekti savo užsibrėžtų tikslų ir įgyvendinę keturias veiklas būti apdovanoti sidabro ženkleliais.

Programos koordinatorė gimnazijoje – direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Dragūnienė, vadovė – anglų kalbos mokytoja Erika Balynienė, žygio vadovė –  etikos mokytoja Meilė Platūkienė.

Daugiau informacijos DofE tinklalapyje.

Erika Balynienė, DofE programos vadovė

IMG_6424