Penktoji „Mokslų naktis“ gimnazijoje

Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje vyko tradicinė „Mokslų naktis“. Jau penkerius metus iš eilės gimnazijos Mokinių taryba organizuoja šį renginį. Gegužės 13 d. vakarą 70 gimnazijos mokinių, įėję į mokyklą, ją paliko tik gegužės 14 d. rytą.

Į bemiegę naktį mokykloje mokiniai ėmė rinktis 18 val. Gimnazistai buvo suskirstyti į tris komandas, kurios kartu klausėsi paskaitų ir leido laiką per pertraukas. Renginys prasidėjo 19 val. aktų salėje. Tradiciškai įžanginį žodį tarė pavaduotoja D. Dragūnienė, palinkėdama nuostabios nakties. Visus gerai nuteikė naujai susibūrusi muzikos grupė „INTERBAND“, kuri pagrojo mokiniams kartu su muzikos mokytoja J. Šametiene. Muzikantai paliko įspūdį visiems susirinkusiems: skambant trankiems ritmams, dauguma nakties dalyvių smagiai pašoko.

Socializaciją vedė Mokinių tarybos narė Kristina su ypatingu svečiu ir mokslų nakties dalyviu Edvinu Česnuliu. Žinoma, po to reikėjo mokinius pakrikštyti. Vidiniame gimnazijos kiemelyje mokiniai prisiekė per naktį neprarasti gero ūpo, būti draugiški su visais, tausoti mokyklos inventorių ir t. t. Po pasižadėjimo dalyviai traukė lapelius ir susiskirstė į septynias komandas. Pirmoji vakaro pramoga buvo protmūšis, kuris patikrino mokinių žinias iš įvairiausių sričių. Kaip visada, trys komandos, surinkusios daugiausiai taškų, buvo apdovanotos chemijos paskaita. Mokytoja J. Liutkienė su savo mokiniais, kurie atliko įvairius bandymus, parodė dalyviams, koks įdomus mokslas yra chemija. Likusioms komandoms ne ką blogesnę paskaitą surengė Alytaus miesto teatro aktoriai.

Po paskaitų mokiniams buvo ilgoji pertrauka, kurios metu visi valgė naktipiečius. Picas dalyviai kramsnojo susėdę prie bendro stalo, bendravo su kitomis komandomis, juokavo. Ilgajai pertraukai prabėgus, mokiniai nekantraudami skubėjo į paskaitas, kurias vedė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato specialistai, radijo stoties „FM99“ vadovas Liudas Ramanauskas bei Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos abiturientas Karolis Kirkliauskas. Policininkai papasakojo apie eilinę policininko dieną, parodė dalyviams, kaip yra skirstomos policijos pajėgos Alytuje. Pareigūnai atvyko su šunimi, kuris parodė talentą ieškodamas narkotinių medžiagų. Taip pat pareigūnai ne vieną nustebino pasakydami, kad Alytus ir Alytaus apskritis yra saugiausi Lietuvoje!

Liudo Ramanausko paskaita buvo pati unikaliausia. Jis kalbėjo apie kūrybą (teatrą, meną, muziką) ir jos įtaką žmogui. Įdomiausia buvo tai, kad svečio paskaita labiau priminė pokalbį, diskusiją.

Abiturientas Karolis Kirkliauskas papasakojo, kaip sugalvojo įkurti savo verslą, kaip jam tai pavyko ir ko reikia, kad įkurtum sėkmingą verslą.

Po paskaitų, kad išvaikytume visus miegus, mokėmės šokių. Dalyviai buvo suskirstyti į grupes: vieni mokėsi pramoginių, kiti – liaudies, treti – šiuolaikinių, dar kiti – gatvės šokių. Pasirodžius visoms grupėms, laiko atsipūsti mokiniams nebuvo – iškart prasidėjo diskoteka.

Jau auštant rytui vyko lobių paieškos. Kiekviena komanda buvo entuziastingai nusiteikusi laimėti. Ieškant lobių komandoms ne tik reikėjo įminti užuominas, bet ir atlikti įvairias užduotis. Pirmos trys parbėgusios komandos gavo saldų prizą. Mokslų naktis baigėsi linksmu žaidimu – bučiuokliu.

Mokinių tarybai, kuri ruošėsi šiam renginiui daugiau nei mėnesį, pats didžiausias apdovanojimas buvo pamatyti pavargusius, bet vis dar besišypsančius dalyvius. Visi atsiliepimai buvo nuostabūs. Penktoji mokslų naktis tikrai nebus paskutinė!

Arina Krainevaitė, I b klasės mokinė, Mokinių tarybos narė