Būsimi pirmokai jau susipažino su gimnazija

Džiaugdamiesi besibaigiančia vasara į gimnaziją susirinko būsimi pirmokai, kuriuos mokyklos bendruomenė pakvietė į jau tradicine tampančią susipažinimo-adaptacijos dieną. Čia jauniausieji gimnazistai turėjo progą geriau pažinti mokyklą, būsimas klasių auklėtojas ir susibendrauti su naujais klasės draugais.

Renginys prasidėjo pilnutėlėje aktų salėje, kur direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Dragūnienė pasveikino visus susirinkusius, pristatė numatytas veiklas, klasių auklėtojas, pagalbos mokiniui specialistes. Progą prisistatyti bei papasakoti apie savo veiklą gavo gimnazijos mokinių taryba (MT). Neformaliojo ugdymo būrelių mugėje buvo visko: linksmų  buvusių ir esamų mokinių pasakojimų, kvietimų, čia skambėjo dainos, vyko cheminiai eksperimentai.

Vidiniame mokyklos kiemelyje MT organizavo socializacijos žaidimus, kurie visus užkrėtė puikia nuotaika ir pripildė kiemelį skambaus jaunatviško klegesio.

Pasibaigus socializacijai, susipažinimo-adaptacijos dienos dalyviai išsiskirstė į klases kartu su savo būsimomis auklėtojomis. Būsimieji gimnazistai turėjo puikią  progą ne tik geriau pažinti visus ketverius mokslo metus juos lydėsiančius žmones, bet ir prisistatyti patys, daugiau sužinoti apie naujuosius klasės draugus.

Komandinius žaidimus mokiniai žaidė vadovaujami  mokytojų Mindaugo Ribinsko, Vilmos Polensienės, Inos Nakvosienės, Meilės Platūkienės, Danutės Bučinskienės, Svajūno Žvinakio ir Laimutės Gečaitės. Tai buvo daugiausiai aktyvaus komunikavimo bei bendradarbiavimo reikalavusi veikla, kurios metu visi dar kartą įsitikino, kaip svarbu vieningai dirbti komandoje, įsiklausyti vieniems į kitus, padėti draugams.

Galiausiai, visiems vėl susirinkus aktų salėje, vyko refleksija, kur mokiniai plojimais vertino didžiausią įspūdį palikusias veiklas. Džiaugiamės tokiu gausiu būriu būsimųjų gimnazistų, nes jis tikrai gausus – renginyje sulaukėme 140 entuziastingų jaunų žmonių, kurie jau tapo mūsų didelės ir šaunios bendruomenės dalimi.

Iš viso į pirmas gimnazijos klases šiemet ateis mokytis 179 mokiniai.

Neringa Babijonienė, vyresnioji anglų kalbos mokytoja, I b klasės auklėtoja