Rugsėjo 1-osios šventė gimnazijoje

,,Kai laukuose ima draikytis voratinkliai, kai ima rausti šermukšniai ir gelsti medžių lapai, kai laukuose ima būriuotis paukščiai, ruošdamiesi skrydžiui į šiltuosius kraštus, kai į žemę ima bumpsėti raudonšoniai obuoliai, kai ima svirti jurginų žiedai, kaimai ir miestai pasipuošia kardeliais, nejučia suvokiame, kad prabėgo nerūpestinga vasara ir per pageltusią žolę atėjo rugsėjis.‘‘- tokiais žodžiais apie rudenį Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos bendruomenė pradėjo naujųjų mokslo metų šventę.

Naujuosius mokslo metus gimnazija pradėjo besidžiaugdama praėjusių mokslo metų pasiekimais. Gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas pasveikino bendruomenę su Mokslo ir žinių diena. Direktorius  trumpai apžvelgė praėjusių mokslo metų pasiekimus. Gimnazija Alytaus mieste  išsiskyrė ugdymo rodikliais. Mūsų gimnazijos šimtukininkų ir šiais metais mieste ir apskrityje buvo daugiausia – 26 mokiniai gavo 31 šimtuką. Bendras egzaminų vidurkis 60,9 . Tokie  pasiekimai gimnaziją šalyje pagal reitingus kilstelėjo į 44 vietą. Taigi kiekviena laida stengiasi pranokti buvusias. Iš šios 95-osios laidos taip pat tikimasi puikių rezultatų. Džiugu, kad į pirmąsias gimnazijos klases atėjo 179 mokiniai.  Direktorius visiems linkėjo sėkmės.

Gimazistus taip pat sveikino Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė. Ji linkėjo gimnazistams gerbti vieniems kitus, kalbėtis ir susikalbėti, kantrybės ir sumanumo. LSDP partijos narys, visuomenės veikėjas, buvęs gimnazijos mokinys Saulius Ivoška perdavė Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus sveikinimą gimnazijos bendruomenei.

Į gimnaziją atvykusius naujokus sveikino ir linkėjo sėkmės pirmokų auklėtoja Virginija Gaižauskienė. Pirmokų laida bus ypatinga, ji pasitiks gimnazijos šimtmetį. Abiturientė Ieva visiems linkėjo valios ir vidinės stiprybės. Jai ir jos draugams šie mokslo metai  paskutinė galimybė kiekvienam būti tiesiog mokiniu, gimnazistu, unikalios ir nepakartojamos 95-osios laidos abiturientu.  Ragino išnaudoti visas jaunam žmogui suteiktas galimybes ir mėgautis žinojimu, jog  dar viskas prieš akis.

Gimnazija turi gražią tradiciją: per Mokslo ir žinių dieną gimnazijos bendruomenė pagerbia savo geriausius. Šiemet Metų mokytoja buvo išrinkta matematikos-informatikos mokytoja metodininkė Loreta Mazėtytė, Metų mokinės titulas atiteko buvusiai abiturientei Džiugintai Paulėkaitei. Jos buvo apdovanotos pinigine premija, kurią nuo 2012 metų rugsėjo pirmosios dienos įsteigė buvusi šios mokyklos mokinė, biologijos ir farmacijos mokslų profesorė Dalia Rusakovaitė-Giedrimienė, dabar gyvenanti ir dirbanti JAV.

Renginio vedėjai Dovilė Krutulytė ir Tomas Simanavičius nuoširdžiai sveikino ne tik mokinius, bet ir mokytojus, dėkodami jiems už tai, kad kasdien kantriai augina ir brandina jaunų žmonių asmenybes.

Šventė baigėsi koncertu, kurį parengė muzikos mokytoja I. Muzikevičienė ir jos buvę bei esami mokiniai. Po koncerto visi rinkosi į pirmąją klasės auklėtojo pamoką.

Su Rugsėjo pirmąja, Mokslo ir žinių diena!  Visiems linkime džiugių ir prasmingų mokslo metų!

Regina Valentinavičienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė