Ačiū, kad esi (nepamokinės veiklos diena gimnazijoje)

Rugsėjo antrąją gimnazistai dar nesėdo į suolus ir nepradėjo mokytis. Ši diena skirta nepamokinei veiklai. Jaunimas ne tik su auklėtojais ir mokytojais bendravo, gimnazijos metraštį žiūrėjo ir aptarė, bet ir prasmingų direktoriaus Virginijaus Skroblo bei pagalbos mokiniui specialistų kalbų klausėsi. Anot gimnazijos psichologės Aistės Glinskienės, kiekvienas turi kurti pats savo sėkmės istoriją. Na, o direktorius palinkėjo jaunimui jausti didesnę atsakomybę, suprasti, gerbti vieniems kitus. Ir svarbiausia – dirbti, kad kiekvienas pasiektų savo tikslą. Socialinė pedagogė Gintarė Savukynaitė abiturientams patarė neskubėti rinktis specialybės, bet viską gerai apmąstyti, o karjeros specialistė Janina Matulevičienė kvietė kreiptis, jeigu iškiltų problemų renkantis profesiją. Na, o patys jauniausi pirmokai, kurie taip pat dalyvavo susitikime su direktoriumi, dar turėjo galimybę geriau susipažinti su gimnazijos erdvėmis.

Išskirtinė išvyka šią dieną teko abiturientams- jie drauge su auklėtojais lankėsi bonsų parodoje Alytaus miesto teatre. Čia visų laukė turtinga programa: buvo galima grožėtis ne tik žemaūgiais medeliais, bet ir japoniškais karpiais, tradiciniais japonų drabužiais bei  klausytis paskaitos apie arbatos gėrimo ceremoniją.

Taigi vasara baigėsi, reikės kibti į darbą. Labai smagu, kad gimnazija visus pasitinka, pirmiausia norėdama suteikti daug prasmingų, gražių, šviesių akimirkų. Reikia tikėti, kad ne vienas gimnazistas pasakys:,,Ačiū, kad esi…“

                                                                              Janė Zelenienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė