,,Tyrėjų naktis” Kauno technologijos universitete

Rugsėjo 30 dieną visoje Lietuvoje vyko „Tyrėjų nakties“ renginiai

„Tyrėjų naktis“– tai įspūdingas gyvybės, entuziazmo bei mokslo naujovių kupinas renginys, kuriame dalyvauja daugiau nei 30 Europos šalių, t.y. daugiau nei 300 Europos miestų. Šio renginio tikslas – kuo įdomesniais, novatoriškesniais būdais visus norinčius ir besidominčius supažindinti su mokslo pasauliu ar tiesiog leisti žvilgtelėti per petį laboratorijos darbuotojui.

Nemaža grupė Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos II–IV klasių gimnazistų, lydimų mokytojų Irmos Linkevičienės, Snieguolės Valentukonienės, Daniaus Gintalo, Mindaugo Ribinsko, Editos Gumauskienės ir Linos Gailienės lankėsi Kauno technologijos universiteto miestelyje, kuriame vyko kasmetinis mokslo  festivalis „Tyrėjų naktis“.

„Tyrėjų nakties“ dalyviams buvo pristatomos dažnai nežinomos mokslo pasaulio paslaptys bei atradimai. Renginio organizatoriai kvietė dalyvius išbandyti ir pamatyti tai, ką Lietuvos mokslininkai kasdien veikia už uždarų durų, leido lankytojams pasijusti tikrais mokslininkais. Taip pat galima buvo rinktis daugiau nei iš 30 įvairaus pobūdžio paskaitų, kurias skaitė Kauno technologijos universiteto dėstytojai.

Renginio „Tyrėjų naktis“ dalyviai galėjo atsidurti virtualioje aplinkoje, kur, užsidėję virtualios realybės akinius ir kitą įrangą, galėjo pasivažinėti amerikietiškais kalneliais, stebėjo SMD demonstruojamus įdomiuosius bandymus. Vytauto Didžiojo karo muziejaus darbuotojai Tyrėjų nakties dalyvius supažindino su NATO ginkluote ir suteikė galimybę paliesti tokį nematytą dalyką kaip kinetinis smėlis. Linksmai praleisti laiką gimnazistai galėjo dainuodami karaoke.

Renginys pasibaigė KTU  studentų koncertu bei konkursų nugalėtojų apdovanojimais. Taip pat buvo gerinamas degančių rankų rekordas. Kelionė buvo įdomi, daugelis gimnazistų jau planuoja kitų metų išvyką.

Irma Linkevičienė, vyresnioji chemijos mokytoja