Gimnazijoje veiklą pradėjo Alytaus ekonomikos ir verslo akademija (AEVA)

Spalio 13 d. mūsų gimnazijoje įvyko oficialus Alytaus ekonomikos ir verslo akademijos atidarymo renginys, kurio metu mokiniams ir jų tėvams pristatyta AEVA programa, būsimų užsiėmimų temos.

16–18 metų jaunimui Ekonomikos ir verslo akademija pasiūlys nemokamas ne tik teorija, bet ir praktika paremtas paskaitas ir užsiėmimus verslo, ekonomikos ir finansų temomis. Akademijoje mokysis 56 visų keturių Alytaus gimnazijų mokiniai.

„Labai smagu būti čia, matyti mokinių susidomėjimą šia akademija. Nepaisant to, kur jūsų keliai pakryps po šios akademijos, mūsų miestui visuomet reikia jūsų minčių, idėjų, naujovių, kurias galima pritaikyti bendruomenėse. Labai svarbu verslo idėjas pradėti vystyti kuo anksčiau. Todėl, manau, kad ši akademija leis jaunam žmogui mąstyti apie savo karjerą, jos kryptis, ir norimus įgyvendinti siekius. Labai džiaugiuosi kartu su jumis ir linkiu sėkmės”, – atidarymo renginyje kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius. Jis taip pat dėkojo akademijos iniciatoriams alytiškiams – savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos primininkui Povilui Labukui ir „Kurk Lietuvai” projektų vadovui Karoliui Navickui.

„Šioje salėje – mokiniai, ne kartą pasižymėję savo ryžtu. Tikiu, kad čia moksleiviai atėjo su didelėmis ambicijomis, noru ateityje būti versliais, daryti kažką daugiau nei sugeba eiliniai žmonės“, – sakė gimnazijos direktorius V. Skroblas.

Atidarymo metu pirmąsias paskaitas vedė „Kurk Lietuvai“ projektų vadovas ir pasaulio ekonomikos forumo jaunimo globalaus tinklo bendruomenės narys Karolis Navickas, Mykolo Romerio universiteto bankininkystės ir investicijų katedros lektorius, tarpusavio skolinimo platformos stebėtojų tarybos narys Marius Laurinaitis.

Alytaus ekonomikos ir verslo akademija – tai pirmoji Lietuvoje akademija, kuri sujungia aukštojo mokslo ir bendrojo lavinimo programas. Akademija įsteigta bendradarbiaujant su Alytaus miesto savivaldybe ir Mykolo Riomerio universitetu.

Ekonomikos mokytoja Rūta Mockevičienė