Geriausias būdas prisiminti gerus darbus – juos kartoti (E. Bekonas)

Lapkričio 10 dieną mūsų gimnazijoje vyko 13-oji kraujo donorystės akcija. Kraujo donorystė – sritis, kuri laikui bėgant tampa vis geriau pažįstama ir artima mūsų bendruomenei. Mūsų gimnazijos bendruomenė net nebekelia klausimų, ar reikia ir kodėl reikia aukoti kraujo. Kraujo donorystė čia – jau savaime suprantamas reiškinys, šiai kilniai akcijai pritaria gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas ir etikos mokytoja Meilė Platūkienė, kurios dėka ir vyksta šios akcijos. Ją organizuoti padeda biologijos mokytojos Jūratė Vailionienė ir Edita Gumauskienė bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Onutė Kiškytė.

„Kiekvieną kartą apsilankiusi Alytuje, susipažįstu su žmonėmis, kurie neraginami ateina duoti kraujo, o po kelių mėnesių sugrįžta, ir ne vieni – su būriu draugų, entuziastų, taip pat norinčių padaryti gerą darbą. Vis pajuokauju, kad tai – tarsi virusas, pamažu plintantis šiame mieste ir gerąja prasme užkrečiantis vis daugiau žmonių”,- gimnazistų aktyvumu džiaugiasi NKC donorų organizatorė R. Vanagienė.

Mūsų gimnazijoje šios kilnios akcijos vyksta du kartus per mokslo metus – rudenį ir pavasarį. Šį kartą neatlygintinų kraujo donorų gretas papildė 30 akcijos dalyvių, iš viso norinčių duoti kraujo buvo 43 dalyviai, bet kai kurie dėl įvairių sveikatos sutrikimų negalėjo tapti donorais. O kiek dar buvo gimnazisčių, kurių per mažas svoris neleidžia joms būti donorėmis, bet tokiose akcijose jos visada gali būti savanorės. Tokios akcijos labai naudingos, nes skatina pilietiškumą, puoselėja humanistines vertybes.

Dėkojame visiems mokiniams ir mokytojams, negailintiems savo laiko ir aktyviai prisidedantiems prie neatlygintinos kraujo donorystės skatinimo – visi kartu esame puiki komanda!

Inesa Dubickaitė, IV e klasės mokinė