Dalyvavome tarptautiniame folkloro festivalyje „Pokrovskije kolokola‘2016“

Š. m. lapkričio 16–20 d. Vilniuje vyko XI tarptautinis folkloro festivalis „Pokrovskije kolokola“. Išskirtinis renginio bruožas – Lietuvos tautinių mažumų tradicinės kultūros populiarinimas ir išsaugojimas. Festivalis pelnė platų pripažinimą, jame dalyvavo unikalūs folkloro kolektyvai ir geriausi tautinių mažumų folkloro ansambliai iš įvairių šalių: Rusijos, Ukrainos, Estijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Lietuvos. Koncertai vyko Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, Vilniaus rotušėje, Šv. Kotrynos bažnyčioje ir kitose salėse bei istorinėse miesto vietose.

Mūsų gimnazijos II b klasės mokinės Marija Slavickaitė, Roberta Vereniūtė ir Gabrielė Pranckutė su technologijų mokytoja Snieguole Valentukoniene ir rusų kalbos mokytoja Rima Gecevičiene lapkričio 18 dieną dalyvavo VI vaikų folkloro asamblėjos kūrybinėse dirbtuvėse „Lietuvos tradicinių amatų meistrai – vaikams”. Mokinės į šventę atvežė matrioškas, kurias pačios pagamino. Matrioška – vienas žinomiausių rusiškos kultūros atributų.

Festivalis buvo tikra šventė, praverianti duris į grožio ir meno pasaulį ir suteikianti galimybę per vieną dieną išmokti daug naujų dalykų. Aplink darbas virte virė: čia buvo galima savo rankomis pagaminti lėlių, pasimokyti diržų pynimo, liaudies siuvinėjimo, garsių Vilniaus verbų bei Žalvario amžiaus puošmenų, juvelyrinių dirbinių iš metalo bei molio, ekslibrisų gamybos, lino ir vilnos apdirbimo senoviniu būdu, popierinių gėlių lankstymo, taip pat paragauti įvairių tautų liaudies patiekalų.

Rima Gecevičienė, rusų kalbos mokytoja metodininkė