Puikus mūsų gimnazistų pasirodymas „Bebro“ konkurse

Lapkričio mėnesį visoje respublikoje įvyko informatikos ir informacinio mąstymo konkurso „Bebras“ I etapas.  Mūsų gimnazija šiame konkurse dalyvauja nuo 2005 m. Kad konkursas tapęs populiariu visoje respublikoje, įrodo įspūdingas dalyvių skaičius:  šįmet Lietuvoje konkurse dalyvavo 33 006 mokiniai.

Mokykloms, kurių mokiniai konkurse dalyvavo aktyviausiai, buvo padovanotos „Bebro“ žaidimo kortelės, kurios gali padėti žaidžiant mokytis ir mokyti informatikos. Šiuose rinkiniuose yra daug įdomių informatikos uždavinių, kuriuos sukūrė tarptautinio konkurso „Bebras“ bendruomenė. Uždaviniai suskirstyti pagal sudėtingumą įvairaus amžiaus moksleiviams.

Mūsų gimnazijai irgi buvo padovanotos „Bebro“ kortelės, nes šiais metais konkurse dalyvavo net 317 mūsų gimnazistų. Geriausiai konkurse sekėsi II a klasės mokiniui Domui Sakavičiui, kuris buvo apdovanotas 2-o laipsnio diplomu (2-as rezultatas respublikoje 10 klasių mokinių tarpe). III a klasės mokinys Augustas Kunc užėmė 13 vietą 11 klasių mokinių tarpe. Į savo klasių 50-utus dar pateko: II klasių mokinės Aušrinė Berulytė, Erika Krikščiūnaitė, Emilija Kudzytė, trečiokė Kristina Marcinkevičiūtė.  Atsiimti prizų buvome pakviesti į „Bebro“ apdovanojimų šventę, kuri  vyko 2016 m. lapkričio mėn. 26 d. parodos „Mokykla 2016“ metu Litexpo parodų rūmuose.

Sausio 28 d. vyks II „Bebro“ etapas, kurio metu mokiniai užduotis spręs ne savo mokyklose, o centruose, kurie bus įsteigti aukštosiose mokykloje.  Mūsų regione „Bebro“ konkursas bus vykdomas Alytaus kolegijoje. Džiaugiamės, kad iš mūsų gimnazijos į šį etapą pakvieti net 27 mokiniai, kai tuo tarpu iš kitų Alytaus mokyklų dalyvaus tik 3 mokiniai.

Dėkojame visiems I etapo dalyviams ir linkime sėkmės II etapo dalyviams.

Loreta Mazėtytė,
IT mokytoja metodininkė