Konferencija Druskininkuose

„Mokydami mokomės patys. Argi nejaučia mūsų širdis, kad tai Visatos pedagogikos dėsnis?“ (Šalva Amonašvilis).

Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokytojai gruodžio 28 dieną lankėsi Druskininkų „Ryto“ gimnazijoje, dalyvavo  respublikinėje mokytojų metodinėje konferencijoje „Pedagogo vaidmuo skatinant mokinių mokymo(si) motyvaciją.

Klausydami pranešimų, išgirdome daug  įdomių minčių apie mokymo(si) motyvaciją. Visi pranešėjai akcentavo Mokytojo asmenybės svarbą. Įsiminė jaunos kolegės iš Druskininkų Ramunės Karlonienės mintys, kad mokytojas turi būti  mokinių vedlys, bendramintis ir, jeigu pasiseks, autoritetas.

Konferencijoje pranešimus skaitė ir mūsų gimnazijos mokytojos. Chemijos mokytoja ekspertė Janė Liutkienė pranešime „Mokinių mokymo(si) motyvacijos skatinimas chemijos pamokose ir neformaliajame ugdyme“ pasidalino patirtimi, kaip ji organizuoja veiklas pamokose ir neformaliojo ugdymo užsiėmimuose. Mokytoja akcentavo gamtamokslinio išsilavinimo ir tinkamų mokymosi sąlygų svarbą mokymosi motyvacijai. Patraukliai mokiniams atskleistas tyrinėjimo metodas gali tapti ir karjeros galimybių akcentu.

Informacinių technologijų mokytoja metodininkė Loreta Mazėtytė pranešime „Mokymosi motyvacija ir akademiniai pasiekimai“  pasidalino mintimis, kaip ji motyvuoja savo mokinius.  Mokytoja akcentavo, kad svarbu pastebėti net pačias mažiausias vaiko sėkmes, pasidžiaugti jo pažanga. Svarbiu motyvacijos akcentu tampa galimybė dalyvauti įvairiuose konkursuose ir olimpiadose. Apibendrindama savo pranešimą, mokytoja teigė, kad su dabartiniais vaikais būtina bendrauti, puoselėti jų individualumą, suteikti galimybę priimti sprendimus.

Taigi, prasmingai praleidome dieną – mokytojai nepraleidžia galimybės tobulintis ir tarpušventyje.

                Eglė Barysienė ir Aldona Butrimanskienė, lietuvių kalbos mokytojos metodininkės